Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 20.1.2012 21:39:44
Skvo RR
uma ne pije mlijeko nikako...popije jogurt, jede sireve...ne opterecujem se sa tim...pa ljudi su jedini sisari koji citav zivot piju mlijeko...glupost.
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 20.1.2012 22:08:23
marinčii
Kako koji dan recimo danas nije nikako htio ,a nekad hoće pojesti čokolino s 200/250ml mlijeka,s tim da on ništa od mliječni proizvoda ne jede,dijete ne voli i gotovo,a ja se tješim kako ovo mlijeko i nije toliko zdravo pa puno i ne gubi
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 20.1.2012 22:18:21
marinčii
iman neznam šta bi ti rekla ,kao i sve vezano za djecu i to je individualno,M je dojio 20 mjeseci al evo nikad nije htio popiti ni čašu mlijeka,jedino u čokolino hoće mada ni to neće svaki dan,i kako već rekoh on ne jede ništa od mliječni proizvoda ,ja sam bezbroj puta razgovarala s pedijatrom o tome,i uvik mi vele nemoj ga siliti svako djete prođe i tu fazu kad određenu hranu odbija tako da sam se ja s tim pomirila,
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 20.1.2012 22:28:46
Skvo RR
a sto kada jede sve, ti se toliko trudis sa mlijekom?...Uma je sa 13, 14 mjeseci ga izbacila...sve jede,pije, ali mlijeko kapak....pravo izbora, zar ne?
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 20.1.2012 22:32:47
Medić*
Ako vam djecica jedu ostale mlijecne proizvode, jogurt, sireve, pudinge i sl a plus noramalno jedu ostalu hranu, nema potrebe da se sekirate zasto nece mlijek.
Moj maleni je do 2 rodj pio 1 l mlijeka, mozda i malo jace, sada sa 3 god i par mjeseci sam je smanjio na pola litre dnevno, jede i ostale mlijecne proizvode po malo.
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 20.1.2012 22:37:16
Meri29
Moja curica je dojila 2 godine i 9 dana i za to vrijeme nije htjela mlijeka nikako, samo dojenje i nista drugo. Nece jogurte, danas je malo uzela domaceg sira i kajmaka i to mi je pravo iznenađenje. Ja nemam pojma sta da radim vise, kontala sam da li da joj uzmem onaj AD Novalac ili kako se vec zove, kazu da je to slatkasto mlijeko koje najvise podsjeca na mamino mlijeko pa da joj pomalo mijesam sa kravljim. Mozda se tako nauci i prokine, mozda...
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 28.9.2012 9:51:56
Nenaa
Molim vas pomozite mi...Imam bebu od mjesec dana i dojim je ali nemam bas dovoljno mlijeka pa ga dohranjujem jednom ili 2 puta na dan. Probala sam sve mlijecne formule i mali ih ne prihvata nikako, muci se sa stolicom, nekad i povrati. Sad sam presla na kravlje sa 1,6% mm, i njega razrijedjujem. Otkako mu njega dodajem ima finu stolicu, ne muce ga gasovi i sve je super ali mi se posle 90 ml razsrijedjenog budi posle sat opet gladan. da li da mu dam nerazrijedjeno.. Ja jos osjecam krivnju kad mu dajem kravlje al sta cu
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 28.9.2012 9:59:10
lost
IZVORNA PORUKA: Nenaa
Molim vas pomozite mi...Imam bebu od mjesec dana i dojim je ali nemam bas dovoljno mlijeka pa ga dohranjujem jednom ili 2 puta na dan. Probala sam sve mlijecne formule i mali ih ne prihvata nikako, muci se sa stolicom, nekad i povrati. Sad sam presla na kravlje sa 1,6% mm, i njega razrijedjujem. Otkako mu njega dodajem ima finu stolicu, ne muce ga gasovi i sve je super ali mi se posle 90 ml razsrijedjenog budi posle sat opet gladan. da li da mu dam nerazrijedjeno.. Ja jos osjecam krivnju kad mu dajem kravlje al sta cu
Kravlje mlijeko bebi od mjesec dana se ne daje niti razrijeđeno niti ikako. Mora postojati neka mliječna formula koja će mu odgovarati. A kako si sigurna da nemaš dovoljno mlijeka? Obrati se malo na temi problemi sa dojenjem mislim da ćeš dobiti dosta dobrih savjeta
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 28.9.2012 10:04:42
Nenaa
IZVORNA PORUKA: lost
Kravlje mlijeko bebi od mjesec dana se ne daje niti razrijeđeno niti ikako. Mora postojati neka mliječna formula koja će mu odgovarati. A kako si sigurna da nemaš dovoljno mlijeka? Obrati se malo na temi problemi sa dojenjem mislim da ćeš dobiti dosta dobrih savjeta
Pedijatrica mi je rekla da pokusam i stvarno mi odgovara kravlje mlijeko, ima i redovniju stolicu od njega i sve, samo sto mi nekako posle njega nije sit ili mi se cini...Ali otkako ga pije nema ni grcice ni bilo kakve probleme sa probavom a dok je pio formule, stalno smo imali problema sa gasovima, po sat dva nije mogao da podrigne pa ga to mucilo, a grcici su mi ga rasturali. Nisam ni ja bas za kravlje, ali ako mora Ipak mislim da mu ne skodi puno jer ga vecinom dojim...Ovo samo dodam po potrebi ali opet ne znam...nisam pametna
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 28.9.2012 10:07:17
Nenaa
Mislim da nemam dovoljno mlijeka jer je stalno nezadovoljan, pogotovo nocu kad doji place svo vrijeme i pokusava da izvuce ali nema...posle nece da zaspi po sat-dva, a nakon dojenja sam pusti dojku i place i jos trpa rukice u usta Tako zelim da mu imam dovoljno mlijeka :( Da ga ne mucim... Dusa mamina...
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 28.9.2012 10:18:08
lost
Mislim da nemam dovoljno mlijeka jer je stalno nezadovoljan, pogotovo nocu kad doji place svo vrijeme i pokusava da izvuce ali nema...posle nece da zaspi po sat-dva, a nakon dojenja sam pusti dojku i place i jos trpa rukice u usta Tako zelim da mu imam dovoljno mlijeka :( Da ga ne mucim... Dusa mamina...
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 28.9.2012 11:07:33
Nenaa
Nismo, mislim da cak kod nas ovdje nema to da se ni kupi..Nije bas neki izbor ovdje...gdje ima da se to kupi, pa da pokusam doci do njega kako...Da probamo i to?
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 28.9.2012 11:16:46
lost
Nismo, mislim da cak kod nas ovdje nema to da se ni kupi..Nije bas neki izbor ovdje...gdje ima da se to kupi, pa da pokusam doci do njega kako...Da probamo i to?
Pogledaj u apotekama mada mislim da treba da bude u većim supermarketima ili možda u DM-u.
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 15.10.2012 22:35:28
Lavić
Samo da podijelim sa vama iskustvo - V zeli da pije iskljucivo Dukat 7 vitamina. Valjda ovo sad nije reklama U ostala mlijeka smo dodavali Nesquik, pa hoce-nece... Eto,mozda nekome uspije sa promjenom proizvodjaca privoliti dijete da pije mlijeko.
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 16.10.2012 13:55:29
chuci
onda idi na temu problemi sa dojenjem i nađi savjete kako povećati količinu mlijeka. dodavanjem bilo čega mimo dojenja se postepeno smanjuje količina mlijeka u dojkama.
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 14.1.2015 13:02:21
bebaa
moj mali ima 2 god i 3 mj..... ujutro pije 250 ml sa 3 kašičice čokolina...(znači bude do vrha puna) naveče pije 200 ml sa kašičicom kraekspresa.... vikendom mu dodam još pred dnevno spavanje jednu malu flašicu mlijeka od 125 ml..... e sad ja još dodatno brojim da se unosi i u hrani...ako mu dodam u jaje ili ako pravim čokolino,puding,griz.....
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 3.10.2015 7:58:25
ellene
Dobro jutro! Moje pitanje ne odnosi se na količinu popijenog mlijeka, nego glasi: Kada je vaše dijete prestalo piti mlijeko iz bočice? Kada ste to izbacili? Moja inače ima skoro dvije godine i još pije na bočicu.
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 3.10.2015 8:31:51
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: ellene
Dobro jutro! Moje pitanje ne odnosi se na količinu popijenog mlijeka, nego glasi: Kada je vaše dijete prestalo piti mlijeko iz bočice? Kada ste to izbacili? Moja inače ima skoro dvije godine i još pije na bočicu.
sin je imao tri godine,curica 2 godine i 7 mjeseci,a beba jos uvijek pije ima 16 mjeseci...Ja inace ne bih forsirala ukidanje,mala je ona jos
RE: Koliko mlijeka piju vasa djeca??? 3.10.2015 14:31:26
Medić*
IZVORNA PORUKA: ellene
Djecak do 3,5/4 godine Malena jos pije 2,2 mj..... Imaju bisere od zubica, nisam se opterecivala time...samo su mlijeko pili iz bocice...