škorpija -> RE: Gojaznost kod djece i odrasli (13.2.2013 17:56:40)
|
IZVORNA PORUKA: smajli80 Vidim zadnji post je bio dosta davno pa da malo podignem temu. Nedavno sam se zgrozila kad sam čula. U komšiluku kod moje svekrve žive neki naši daljnji rođaci i imaju dvoje djece.Dječaka od 8 i djevojčicu od 6god. Majka te djece je pretila a otac ne,on je normalno građen.Ta djeca su od rođenja rođenja pa do unazad 4 godine bila normalne građe.I kad je dječak imao neki stomačni virus padne 2kg i otad počinje njihova *agonija*. Majka bez imalo mjere počinje da hrani tu svoju djecu i oni danas teže [sm=smiley29.gif]1kg a djevojčica 6god 54kg[sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif] Stim da su neki dan kad im je bila slava vodili dječaka na ispumpavanje želudca jer mu je došlo zlo od hrane. Med.radnici stalno opominju roditelje međutim oni ništa.Majka ne da čut da se djeca stave na dijetu a oca ionako niko ništa ne pita[sm=smiley13.gif] Da je država kako treba već odavno bi poslala socijalnog radnika u tu kuću da im malo priprjeti i opomene. Dječak se već počeo povlačiti u sebe a zamislite šta će biti u pubertetu[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] grozno, ja sam se stvarno bojala da moj a. iz jaaaako bucmaste bebe ne postane debelo dijete, ali srećom nije, jake je građe, ali ni blizu debelog, nedavno je kolegica s posla malca vodila kod nutricioniste jer je bio izuzetno gojazan i teškom mukom on skida te kilograme, a što je najgore ukinutli su to radno mjesto, znači jedan jedini dječiji nutricionista u sa, sada radi druge poslove, a toliko ej gojazne djec eu sarajevu, to tek vidim u igraonicama[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|