Anoniman -> RE: Prekid trudnoće u trećem tromjesečju (12.12.2008 20:50:53)
|
Cijeli dan pokusavam da vam se javim, ali imam nekih problema sa kompjuterom pa mi se svaki post izbrise. Uglavnom, bila sam na GAK-u 7 dana zbog manjka plodne vode pa me zato nije bilo na forumu. U četvrtak 4.12. sam prvo otisla kod jos jednog dr., Sefkije Spahovica. Nije primijetio nista lose sa mojom bebom (nisam mu ni govorila za Jadrankinu dijagnozu). Poslije toga sam isla kod Jadranke, i rekla mi je da je stanje isto, da nema primjena, tj. da se voda u bebinoj glavi nije vise nakupljala. Uglavnom, da skratim pricu: ovih sedam dana sam pomahnitala od neizvjesnosti, narocito zbog toga sto me na klinici uhvatio i vikend i Bajram. Jadranku sam vidjela tek u srijedu. Danas me konacno pregledala na UZ i objasnila da tekucina koja se trenutno nalazi u bebinoj glavi nije tolika da bi mogla ostetiti njen mozak. Ima je oko 8 mm, a do 10 mm je tolerantno. (To mi je objasnio i dr. Sanjin Dekovic tokom svoje dezure...BTW, odusevljena sam njegovom paznjom i brigom za svaku pacijenticu bez obzira da li joj vodi trudnocu ili ne) Jadranka mi je rekla i da je jucer porodila zenu kojoj je primijetila istu stvar kod bebice, i bebica se rodila ziva i zdrava i bez ikakvih poremecaja. Ispricala sam joj kako sam bila zabrinuta sve ovo vrijeme jer joj onda nisam znala ni postaviti neko odredeno pitanje zbog soka koji me zadesio. Rekla je da nemam razloga za brigu, ona jeste mozda digla preveliku paniku oko toga ali je bila duzna da mi saopsti sve sto se tice stanja moje bebe. Uglavnom, nemam razloga za brigu i rekla je da idem kuci i da uzivam u trudnoci. Plodne vode nemam koliko bi trebalo ali stanje nije alarmantno. Trebam samo piti dosta vode i prirodnih sokova. Izvinite sto sam stura i kratka.....ali pozeljela sam svoju kucicu i svog muza, pa odoh da se odmaram i konacno naspavam. Ljubim sve vas koje ste bile uz mene sve ovo vrijeme. Eto, ipak se pokazalo da nada i vjera cine cuda...i svakako, treba traziti misljenje drugog doktora sta god da je u pitanju!
|
|
|
|