Arminaa -> RE: Carski rez-platiti redovnim putem? (13.3.2013 12:18:22)
|
Carski rez se moze vrsiti na GAK-u na zahtjev pacijenta i po zvanicnom cjenovniku kosta 1.000,00 KM (ranije je njegova cijena bila 800,00). Ja sam mogla birati carski ili prirodno (stela [sm=smiley36.gif])[sm=smiley36.gif] i izabrala sam prirodan porodjaj kako su se zene od pamtivjeka poradjale ne zeleci od sebe zdrave praviti bolesnika. Jer realno govoreci, nakon carskog koji je prava operacija ti i jesi bolesnik. Zene koje se prirodno porode za 2 sata su na nogama i tusiranju, a onda uz svoje bebice. Medjutim, nakon komplikacija posle poroda, ja sam bila bolesnik na kvadrat, carski rez je nula. Porodila sam se prije 2 mjeseca, ja jos uvijek ne mogu normalno sjediti, mjesec dana mi je trebalo da koliko toliko dodjem sebi da se mogu brinuti za sebe, prve 3 sedmice nisam mogla uzeti bebu vec su mi je donosili, nisam se mogla sama istusirati ni otici na wc, tako da sljedeci put aBd obavezno carski rez, ali samo zbog dozivljene traume ni zbog cega drugog. Jos su mi svjezi utisci, mozda se moje misljenje i promijeni, jer je moj porod bio za pozeljeti, brz i nije bolio, iskomplikovalo se nakon poroda, prilikom sivanja. Ono sto je bitno draga moja, ne zelim te plasiti, rijetko kad se prirodan porod zavrsi nekom komplikacijom poput moje, zene pjevajuci izlaze iz bolnice nakon prirodnog poroda, dok sa carskim to nije slucaj. Taj dan kad sam se porodila bilo je dosta prirodnih poroda i sve te zene su nakon dva sata setale po hodniku noseci svoje bebice u narucju, bozje je odredjenje bilo da ja malo gore prodjem, ali kad uzmem svoju mrvicu u narucje i on mi se osmijehne, sve to nestane kao rukom odneseno.
|
|
|
|