Moja sveki je to juče operisala. Ne druži se previše s mišom, ali dosta plete, iako ne da reći da joj je to prouzročilo problem. I to na obje ruke. Drugu mora operisati za 3 mjeseca.
u trudnoci vec u 4. mj sam dobila ovaj sindrom i do kraja sam uglavnom imala ili longetu ili fiksacioni zavoj...ruka (desna samo) bila jako otecena i jaaaako utrnuta...bila sam napola nesposobna,u toku noci me znala probuditi tako jaka bol da sam mislila da ce otkazai saka... nakon trudnoce ma cim sam se probudila poslije CR-a nista nema ,jedva prepoznadoh svoju šačicu...[sm=smiley36.gif] ali poslije nekih 20 dana pa do dan danas imam konstantne bolove u rucnom zglobu i na dodir kao malu izraslinu ali rendgen je pokazao da je zglob bez promjena...ortoped kaze da je to posljedica karpalnog sindroma ...radi se o zadebljanju tetive a na pitanje kako se riješiti bola on odgovara : pa stavit ćemo gips...ma reko nema sanse,s bebom u kuci i gipsom na ruci tacno me odma mogu u jagomir poslati...i eto tako me stalno boli a hoće li ikad prestati vidjet ćemo...možda da zamotam rodni list okolo...[sm=jezicek.gif]
evo jedva iskopah temu...negdje se bila zagubila....[sm=smiley36.gif]
nego da pitam ako ima neko da mi odgovori,s iskustvom....[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] da li se vama desilo da vam se karpalni povukao ali i ponovo javio nakon dužeg perioda.... evo meni se pojavio 1.5 godinu posle zadnjih problema i bolova....[sm=zmeden.gif] booooli.....ruka kao da nije moja...evo jedva tipkam..[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nedo bog da bude kao prošli put...[sm=smiley13.gif][sm=zz_banghead.gif] i eto šta sad da preduzmem sem gipsa....da drmnem kakvu bobu...[sm=zmeden.gif]