RE: Omiljena hrana (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

MicoTico -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 18:50:10)

IZVORNA PORUKA: malena sharena

[sm=smiley36.gif] Kud mi spomenu poparu, i nju pravo volim [sm=smiley9.gif]

A meni se ucini da si napisala mogu ja i od popare zivjeti, ali do rucka, pa kontam, vala i ja tako, a za rucak bih vec nesto konkretnije, tipa one janjetine odozgo [sm=smiley36.gif]

Moj si čovjek[sm=jezicek.gif]

malena sharena -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 18:56:51)

[sm=jezicek.gif] jao uzas, ja od ovakvih kao ti (i ja sama) bjezim kad treba jesti, otvara mi se apetit kad vidim kako drugi uzivaju u hrani. Hedonista sam pravi.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.4.2013 18:57:07)

[Sadržaj poruke je obrisan]

tekja -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:09:52)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Joj, meni je to nešto najteže za odlučiti, jer ja sve (osim kuhanog kupusa i tripica) obožavam jesti.
Top 3(teška srca[sm=smiley36.gif]):
- dobro krvav biftek i špinat s bijelim lukom
- vruća janjetina sa mladim lukom ili paradajzom
- karpaćo od sirove govedine ili lososa

nema ni prvog ni trećeg mjesta, sva 3 su prva[sm=smiley36.gif]

MicoTico, tvoj izbor za, je moj izbor za nikad probala ne bih[sm=jezicek.gif]...osim lososa[sm=smiley1.gif]

Moja omiljena hrana:

- uljevak od tikve sa rendanim krastavcima u jogurtu
- przene paprike one zuto/narandzasto/crvene u domacem kajmaku.
- pastrmka na zaru sa blitvom.

Povrce i riba je inace omiljena hrana osoba krvne grupe A, tako da nas troje volimo isto da jedemo, sto mi bas olaksava stvar[sm=bravo.gif]

MicoTico -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:18:05)

Što ja volim sirovo meso, ne mogu vam opisati. Ja kad u mesnicu uđem, sve mi voda na usta ide. Kaže mi mm da sigurno imam vampirske krvi[sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:24:35)

Što ja volim sirovo meso, ne mogu vam opisati. Ja kad u mesnicu uđem, sve mi voda na usta ide. Kaže mi mm da sigurno imam vampirske krvi[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley3.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley36.gif]
Bila je nedavno emislija na TLC,jesi li gledala,onaj momak sto jede sirovo meso,i sto tako kad udje u mesnicu voda mu na usta[sm=jezicek.gif] samo sto on jede u veeelikim kolicinama,ustvari nista drugo nije ni jeo...

MicoTico -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:29:34)

IZVORNA PORUKA: zaha

[sm=smiley3.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley36.gif]
Bila je nedavno emislija na TLC,jesi li gledala,onaj momak sto jede sirovo meso,i sto tako kad udje u mesnicu voda mu na usta[sm=jezicek.gif] samo sto on jede u veeelikim kolicinama,ustvari nista drugo nije ni jeo...

Nisam gledala. To sigurno neki moj jaran[sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:29:51)

ako sam skontala dolaziš na druženje-trebamo li se zabrinuti za sigurnost?[sm=jezicek.gif]

minie -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:33:41)

Uh kako ja mrzim miris mesnice, ali meso volem pravoooo

Evo i mojih top 3:

- teletina sa krompirom (najoblja ona sto spreme svekar i moj brat)
- mamin burek (tanke jufke, fasirano meso i malo rendanog krompira)
- piletina na mnogo nacina i rizu volim

Neko pomenu da je riba za osobe koje imaju krvnu grupu A, ja bih mogla nikada da je ne probam, jos kao mala sam povracala od rijecne ribe, i sad jednom mjesecno jedem (ali samo morsku).

Ma od svih tih morskih plodova, lignje, dagnje, jagnje, ovo trece mi je najdraze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

MicoTico -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:34:14)

Bebaa, ne brini, ja volim samo životinjsko meso[sm=smiley36.gif]

Bez zeze, termički obrađujem meso, ali ne volim jako pečeno. Djeci , naravno, ne pravim tako.

Honey3 -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:38:21)

ja dodajem i cevape na svoj spisak[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:38:23)

nit mu mogu mirisa,na dodir mi ljigavo sve akad ga spremam bas mora biti peceno...zato praktikujem piletinu...ionako nisam ljubitelj mesa...

minie -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:41:05)

i ja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ljubičica 28 -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:47:59)

Moja nana kad bi pravila burek obavezno prethodno sebi odvoji dio [sm=smiley36.gif] A ja volim tijesta tipa hurmašice ili suhih kolača dok se prave [sm=smiley36.gif]

I neko spomenu crvene pečene paprike, s bijelim lukom i vrhnjem su baš njamii[sm=bravo.gif] Moj broj dva na listi [sm=smiley36.gif]

ljubičica 28 -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:49:20)

[sm=smiley36.gif]

Mm nikad ništa drugo u restoranu ne naručuje...ja uvijek nešto drugo izaberem a on uporan s ćevapima evo već 13 godina [sm=smiley36.gif]

mishkica -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 19:55:03)

Tesko se odluciti, ali evo probacu: teleca dzigerica saftali na crvenom i malo bjelog luka, mmmmmm,
batak i krompir(kad moj svekar napravi) to je nesto vau,moji nisu ni blizu, i sad se smijte pura sa precvrljenim maslacem i sirom iz mjeha, nikad mi ne dosadi[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

malena sharena -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 20:01:38)

IZVORNA PORUKA: minie

Ma od svih tih morskih plodova, lignje, dagnje, jagnje, ovo trece mi je najdraze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sto kaze Izet Fazlinovic, od svih morskih plodova najvise volim jagnje kad upadne u more [sm=smiley36.gif]

malena sharena -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 20:04:06)

IZVORNA PORUKA: mishkica

Tesko se odluciti, ali evo probacu: teleca dzigerica saftali na crvenom i malo bjelog luka, mmmmmm,
batak i krompir(kad moj svekar napravi) to je nesto vau,moji nisu ni blizu, i sad se smijte pura sa precvrljenim maslacem i sirom iz mjeha, nikad mi ne dosadi[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Mmmmm, super. Jedina mana ovoj puri je sto onda moras rucati u 12, ne moze to mene dugo drzati [sm=smiley1.gif]

mishkica -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 20:09:39)

Dzaba sto se ogladni, ali je voliimmm puno[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 20:18:22)

IZVORNA PORUKA: mishkica

pura sa precvrljenim maslacem i sirom iz mjeha, nikad mi ne dosadi[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ajme, mishkice, gdje me nađe, malo je reći da to volim.

mishkica -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 20:58:23)

A meni muz kad smo u kupovini kaze: "eno ti pure, jesi li potrosila sve"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 21:02:38)

ja citam i oblizujem se sem na ove morske plodove...to za mene uopste ne postoji ...evo tacno ogladni...ma i pure bi sad al nemaaaaa...

Lady26 -> RE: Omiljena hrana (3.4.2013 21:17:20)

Meso : piletina, teletina, janjetina (uh)
Pomfrit
Pomfrit
[sm=smiley36.gif]

Ne, nije greska u kucanju [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]