jasmin
|
Oboje s Drine ,slična životna priča,samo moja skoro 8 g mlađa . Njegov otac radio u Sarajevu,moj otac također,tu i roditelji živjeli. Kad su naše mame trebale da se porode,nane izrazile želju da se prvi unuci rode gdje i babe im ,pa naše mame u podrinjske gradove. Rodismo se,bili malo i curik Sarajevo. Tu odrasli,školovali se,tokom rata mm živio gdje i sad,a mi kod moje tetke i tadašnjeg tetka samo par kuća iznad,a da veze nismo imali,pa me sad mm zeza,mi smo ove gore zvali brđani,ni sanjao nisam da ću brđanku da ženim,e rekoh nisam ni ja da ću tako nisko da se spustim . Dalje,on predio ime,ja također,mada su nam oboma prethodna imena bila ok,ali nam se prosto svidjaju ova. Ista smo krvna grupa A+. Oboje smo tvrdoglavi. Imamo slične poglede na svijet,stavove. Prezime moje mame i njegovog babe počinje sa B,a njegove mame i mog babe sa K. Nijedno prezime ne završava na ić . Njegova mama prvo rodila dva sina pa kći 96. Moja mama prvo dvije kćeri,pa sina 95 . Ima još,ne mogu se sjetiti,smiješno mi. A fizički nismo slični,on veći,padamo od smijeha kad prislonim moje stopalo uz njegovo . I naravno,ima mišljenja oko kojih se razilazimo,logično.
< Poruku je uredio jasmin -- 18.3.2013 10:25:29 >