Amrino
|
IZVORNA PORUKA: Tajno moja Drage moje trudnice, u osmoj sam sedmici trudnoće i prije 15-ak dana sam zaradila upalu i srednjeg i vanjskog uha,što sada naravno predtsavlja problem kako liječiti s obzirom da antibiotici koje su mi raniji pomagali ( ciprol) i kapi za uši (ne mogu se sada sjetiti tačnog naziva) ne mogu biti propisani ovaj put. Naime,doktorica mi je jučer dala da pijem penbritin (ampicilin) i da korisitim aqua maris kapi za nos,u ponedjeljak idem na kontrolu i ukoliko ne bude bolje prelazim na ceporex. Drage moje,ja sam u totalnoj panici,jer me strah da antibioticima u ranoj trudnoći ne oštetim plod nedaj mi Bože....jel' neka od vas imala slična iskustva i da li ampicilin zaista ne može naškoditi bebici? Utješite me pliz! IZVORNA PORUKA: Maida28 Draga moja, antibiotici na bazi penicilina se daju trudnicama i dojiljama, taj koji ti koristis i jeste na bazi penicilina zato ne brini, ipak dr znaju najbolje. Vecina trudnica i dojilja je koristila antibiotika, pa i ja sama. Zelim ti da sto prije ozdravis i da imas trudnocu bez problema. IZVORNA PORUKA: Happy Draga moja imala sam isti problem, isto upala sinusa i uha... ja sam pila penbritin 4X1 i kapi nisita... Smijes slobodno, ne brini... Ali imaju i one stare OTOL H kapip kazu da su super za usi... Vidim da si iz Sa... njih ima u RS-u... Sretno i ne brini......... IZVORNA PORUKA: Zoe Ja sam u 8 sedmici dobila upalu krajnika i dr. mi je propisao almacin jer su one kao najbolje za trudnice ali svega 1 kutija + žalfija za ispiranje grla.. IZVORNA PORUKA: Tajno moja Hvala vam što ste bile tako brze u odgovorima i što ste me malkice smirile,jer stvarno,odrekla bih se svega,samo da mi bebač bude ok. "Happy",ne bih smjela na svoju ruku uzimati nikakve kapi,vidjeću šta će mi reći dr. na kontroli u ponedjeljak,vjerovatno će mi morati dati i neke kapi za uši ( htjela je i ovaj put,ali je odustala,dok ne vidi kako terapija napreduje),ali eto,ja se nadam da će se sve brzo smiriti i da neću morati gutati tabletine. Drugi problem,odnosno fobija mi je što će mi se vjerovatno od antibiotika pojaviti gljivice,tako da pojma nemam da li se smiju koristiti neke vaginalete?!? Ma budem pitala svoju ginekologicu na sljedećem pregledu. Cure,hvala vam još jednom,ljubim vas! :**** IZVORNA PORUKA: Leva Vaginalete ne koristi niposto. Ne preporucuju se cak ni one biljne do treceg tromjesecja. IZVORNA PORUKA: MELLI Ja sam takođe u trudnoći uzimala almacin,mislim da antibiotici,koliko god da štete,dr. uvijek procijeni i koliko koriste,pa na osnovu toga odvaže i propiše. Pa i gljivice da dobiješ,opet postoji lijek. Naravno najbolje bi bilo ne unositi ništa u organizam tokom trudnoće(mislim na lijekove),ali kad se za to ukaže potreba onda se mora.Mama mora biti zdrava za svoju bebu Najpametnije ti je ne radi ništa na svoju ruku,upitaj ginekologa za savjet. Uživaj u trudnoći IZVORNA PORUKA: Happy Ove kapi sigurno smiju,ali eto ti vidi, ja sam u cuvarkucu stavljala... A sto se tice vaginaleta to ne znam... Meni se nije nisgta pojavilo,, malo svrbilo ali i proslo... Vidi sa gin... Ko te vodi? IZVORNA PORUKA: Tajno moja Ma da,svakako ništa na svoju ruku ne želim raditi,prvo savjet doktora,pa sve ostalo ;) Ali me baš nervira što je ova upala morala baš sada doći da se ne mogu opustiti i maximalno uživati u trudnoći....malo sam nervozna,jer pritisak koji imam u uhu mi doprinosi i nervozu i ljutnju i sve....baš mnogo o tome mislim,iako se trudim da misli skrenem na nešto drugo. A trudnoću mi vodi dr. Lejla Imširija na GAK-u.I kod nje trebam naredne sedmice,pa ću vidjeti šta i ona ima reći. Hvala vam svima još jednom :** IZVORNA PORUKA: Maida28 Lejla je bila moja dr, ona je super. Ma nista ne brini, jer u svakom slucaju, u ovoj fazi trudnoce mislim da ti vise moze naskodit nelijecenje neke infekcije nego lijecenje iste antibiotikom. A jesi li razmisljala o homeopatskom lijecenju?