prirodni lijekovi za upalu pluca (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

koka i po -> prirodni lijekovi za upalu pluca (11.3.2013 18:47:57)

tahin+ med.....nevjerovatno...cika google kaze da cuda cini.
zahvalna bih bila i na drugim informacijama i receptima...do ponedjeljka moram biti ko cigra.
spojite ugodno sa korisnim.
hvala.[sm=smiley1.gif]

bebbe RR -> RE: prirodni lijekovi za upalu pluca (11.3.2013 19:08:10)

Vjerujem da takve stvari i čajevi čuda čine, ali ja nikada ne bih ni pokušala liječiti nešto ozbiljno, kao što je upala pluća, bez medicine, konzervativne, klasične. A uz to može i alternnativa svake vrste.

bebacha -> RE: prirodni lijekovi za upalu pluca (11.3.2013 19:09:24)

gusja mast

Adana -> RE: prirodni lijekovi za upalu pluca (11.3.2013 19:23:21)

Imam pritefteren ovaj recept, pa eto mozda da probas, ja nisam imala potrebe:

Za obnavljanje pluca i podizanje imuniteta, bogato kalcijem... Isprobano, efikasan 100%.

5 jednodnevnih jaja - oprati dobro i staviti u veliku teglu.
Sok od 1 kg limuna preliti preko jaja, da ih skroz prekrije. Zatvoriti teglu i ostaviti 8-10 dana.

Nakon toga ljuska od jajeta postaje tanka kao najlon. Moze se pocijepati, otvoris jaje ko smoki.
Dakle, ovo procijediti i dodati:

1 kg secera u kocki (ovo je bitno, ali ne znam zasto)
1 solju meda
1 solju konjaka
Dobro umutiti drvenom kasikom.

Drzati u frizideru. Piti 3x1 fildzan. Malo sacekati da se umlaci u fildzanu pa onda lagano popiti.
Prije svake upotrebe dobro promuckati jer se bijeli talog od ljuske jajeta slegne na dno.

Od ove mjere izadje oko 1,5 litar. Potrebno je popiti 2 ture (3 litra).

........................................

Mozda i ovo da probas:

Rodakva, ona mala repa sa crnom korom. Oguliti, odrezati na vrhu kao poklopac i izdubiti rupu, da bude kao mala casa. Onda tankom iglom probusiti dno, bice rupa nevidljiva. U tako pripremljenu rodakvu staviti 1 kasiku meda, poklopiti sa onim poklopcem sto si odrezali i rodakvu staviti na casu. Casa treba da je manjeg promjera od rodakve tako da ne propadne u casu nego da stoji na rubu case. Preko noci ce med iscuriti iz rodakve u casu. Ujutro popiti tu tecnost. Moze se ostatak rodakve pojesti. Koristiti 40 dana.

......................................................................

Ukucaj u pretrazivac ''upala pluca'', izbacice ti citavu temu, a na njoj ima sigurno jos nekih recepata za prirodni lijek...

Stranica: [1]