Adana -> RE: prirodni lijekovi za upalu pluca (11.3.2013 19:23:21)
|
Imam pritefteren ovaj recept, pa eto mozda da probas, ja nisam imala potrebe: Za obnavljanje pluca i podizanje imuniteta, bogato kalcijem... Isprobano, efikasan 100%. 5 jednodnevnih jaja - oprati dobro i staviti u veliku teglu. Sok od 1 kg limuna preliti preko jaja, da ih skroz prekrije. Zatvoriti teglu i ostaviti 8-10 dana. Nakon toga ljuska od jajeta postaje tanka kao najlon. Moze se pocijepati, otvoris jaje ko smoki. Dakle, ovo procijediti i dodati: 1 kg secera u kocki (ovo je bitno, ali ne znam zasto) 1 solju meda 1 solju konjaka Dobro umutiti drvenom kasikom. Drzati u frizideru. Piti 3x1 fildzan. Malo sacekati da se umlaci u fildzanu pa onda lagano popiti. Prije svake upotrebe dobro promuckati jer se bijeli talog od ljuske jajeta slegne na dno. Od ove mjere izadje oko 1,5 litar. Potrebno je popiti 2 ture (3 litra). ........................................ Mozda i ovo da probas: Rodakva, ona mala repa sa crnom korom. Oguliti, odrezati na vrhu kao poklopac i izdubiti rupu, da bude kao mala casa. Onda tankom iglom probusiti dno, bice rupa nevidljiva. U tako pripremljenu rodakvu staviti 1 kasiku meda, poklopiti sa onim poklopcem sto si odrezali i rodakvu staviti na casu. Casa treba da je manjeg promjera od rodakve tako da ne propadne u casu nego da stoji na rubu case. Preko noci ce med iscuriti iz rodakve u casu. Ujutro popiti tu tecnost. Moze se ostatak rodakve pojesti. Koristiti 40 dana. ...................................................................... Ukucaj u pretrazivac ''upala pluca'', izbacice ti citavu temu, a na njoj ima sigurno jos nekih recepata za prirodni lijek...
|
|
|
|