Miris djetinjstva :) (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

lepetetka -> Miris djetinjstva :) (11.3.2013 14:34:33)

najljepše uspomene iz djetinjstva

lepetetka -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 14:37:32)

Mene moje djetinjstvo sjeti na dane provedene kod deda i nana (rahmet im dušama), na masovno sankanje, igranje žmire, čorobake, klikera, na krišku namazanu kajmakom domaćim, na kampovanje sa roditeljima, na Jugu 45 [sm=smiley36.gif]

felix -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 14:57:17)

joj ima puno toga najdrze mi igranje s društvom prije rata , igranje klikrea , igranje lopte tu sam rasturala djecake al udaranje po nogama hahah hahha pa pravljenja od blata pite , pa od blata pravili topove pa bacali ciji ce više pući .
Ici u kradje trešanja, jabuka, krastavica mislim povrca [sm=jezicek.gif]jojj ... pa onda nocenje kod drugarica do neki sati budalesnja smijanja igranje karti, pricanja nasi prica .....

EEDITH -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 15:02:11)

djetinjstvo me asocira na moju najdražu H ,moju najbolju drugaricu,naše druženje,nestašluke,razgovore,
nažalost život nas je razdvojimo ali samo kilometrima,drugačije ne,ona živi u njemačkoj tako da se viđamo jednom godišnje

Mya_81 RR -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 15:04:13)

Imam jako puno divnih momenata...i onih malo manje, ali prva asocijacija kad sam pročitala naslov mi je bila ona kisela tarhana. Nju kad probam tačno se vratim u period vrtića...tačno znam gdje sam sjedila i baš u tom momentu prozivim taj trenutak. Urezano je duboko u sjecanje [sm=smiley1.gif]

DM -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 15:14:40)

Meni je najdraže sjećanje-mamino krilo[sm=smiley1.gif]

saninica -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 15:35:01)

najljepsi miris iz djetinstva je miris hrane koju je spremala moja nena

tinkivinki -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 15:53:14)

na djetinjstvo me podsjecaju zerdelije i ostalo zeleno voce koje smo brali i jeli[sm=smiley1.gif]

Graziella -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 16:46:01)

Mene na djetinjstvo podsjećaja miris novih knjiga,baš me vrati u osnovnu školu kad smo jedva čekai taj septembar da dobijemo sve novo

emina08 -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 20:13:19)

fale mi neka lica iz tog sretnog perioda pa mi se pomiješaju osjećanja

Adana -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 20:16:40)

Miris bijele kafe, i novih udžbenika... [sm=smiley1.gif]

A onako, svašta me podsjeti na djetinjstvo. Snijeg koji pada, sunce kada jako sija, popodnevna tišina jer smo u to doba izlazili da se igramo u hladu ispred zgrade, bilo koja supa pogotovo ona u kojoj budu komadići mrkve, zdjelice pudinga na prozoru koje se hlade... Eeeeee bilo je lijepo... [sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 20:19:28)

miris zgrade u kojoj zivi moja majka i miris stale[sm=zmeden.gif]

Amam -> RE: Miris djetinjstva :) (11.3.2013 20:24:07)

Miris caja od secera i ustipci s domacim kajmakom me vrate u dane provedene kod moje majke,miris konja me vrati u dane kad me r.djed ucio da jasem,dusa moja draga.

Miris i pogled na milka-cokoladu me vrati u djetinjstvo kad bi djed dolazio iz Njemacke i donosio mi te cokolade,ovdje ih nije bilo,miris nove odjece isto na taj period i raspakivanje torbi [sm=smiley1.gif].

Krofne i tulumbe,odmah vidim sliku mame kako ih pravi pored sporeta.

...Volim moje djetinjstvo [sm=smiley27.gif]

mamaibabo -> RE: Miris djetinjstva :) (12.3.2013 8:25:27)

Miris ljubicica uvjek posjeti na moju Bembasu,na igranje ema-esesa,na klikere,picigena.....
Volim svoje djetinjstvo
ustipci burek-najbolji na svijetu pravi moja mama
A moj babo eh dusa moja (Allahmu rahmetile) on e nama pricao price o vilama,dobrim i losim i uvjek je pobjedjivalo dobro,vodio nas na koziju cupriju ,brao nam cvijece i pravio vjence ....duso moja
babo hvala ti na predivnom djetinjstvu umro si mlad al ostavio duboko urezan trag bio si i vise od babe[sm=smiley19.gif]

muaaa -> RE: Miris djetinjstva :) (12.3.2013 8:28:00)

Zalim sto moja djeca nemaju djtinjstvo kao ja sto sam imala i drugove iskrene.Igre su bile razne i uvjek zajeno i slozno.Cesto im pricam o mom odrastanju i nasim dogodovstinama

smajli80 -> RE: Miris djetinjstva :) (12.3.2013 8:32:59)

Miris kokosa na obali mora,novih knjiga, maminog sutlijaša...

Zaista je puno mirisa koji me vežu za moje prelijepo djetinjstvo[sm=zajcek.gif]

sporty mamaa -> RE: Miris djetinjstva :) (13.3.2013 1:27:47)

svi zajednicki blagdani, jelka, lampice... snijeg, pravljenje snjeska, ma sve zimske radosti. zajednicki rostilji, raspusti.... Bakini kolaci, mazenje s mamom[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Miris djetinjstva :) (13.3.2013 1:54:03)

Miris jorgovana i przene kafe.

Miris przenica i domaceg caja od nane, kod moje pokojne bakice. [sm=smiley19.gif] I dan danas mi taj miris u nosu.

amra_sa -> RE: Miris djetinjstva :) (13.3.2013 1:58:10)

Miris moje mame A.R. [sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif] Miris mamine kuhinje, miris Sarajevskog smoga i zime, miris nanine kuće, miris udžbenika, školske torbe, pribora ...

Stranica: [1]