Leena -> RE: Naša imena - znacenje, porijeklo, nadimci... (11.3.2013 12:53:46)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 Mislim da nije dupla tema [sm=smiley36.gif] Moje ime su birali moji roditelji, iako su se u to vrijeme majke i dide htjele petljati i čak su, kako su mi pričali, kad se mama porodila vijećali stari kako bi meni dali ime. Mama i tata su se naknadno već bili odlučili, što oni nisu znali [sm=smiley36.gif] i nadjenuli mi ime, koje ni danas nije nešto amana-zaman često...i to mi je najdraže[sm=bravo.gif] A uz njega imam i lijepe nadimke[sm=smiley36.gif] Njonjo-kako me zove samo tata[sm=smiley36.gif] Lela- nadimak koji mi je dala moja omiljena ujna i Dela- kako me zove moja djevojčica [sm=love.gif] Ostali me zovu po imenu... Dela te zove i Esma, ima: Tetka Dela i Strina Dela (valjda joj tesko dva "a" jedno do drugog izgovoriti) E da, ja nisam napisala. Dakle, ime: Melina Porijeklo: Grcko Znacenje: Medena, Kanarinac Žuta (pa sta vam se vise sviđa) Nadimci: Lina, Meli (ovo ne volim nikako) Isto se pise i cita na vecini jezika... I ugl. slicno izgovara. Arapi izgovaraju sa dugim "i" jedino. A dali su mi ga mama i tata, jer su voljeli Melinu Mercuri, a i svidjela im se neka curica koja se zvala Lina, pa iskombinovali to dvoje: jedno ime, drugo nadimak
|
|
|
|