Daliyah92 -> RE: Ime i kako ste ga izabrali? (10.3.2013 8:45:54)
|
jasmin, to prvo ime nisam nikad cula a zanimljivo mi je [sm=smiley1.gif] a Rukajja mi je jako drago, simpaticno, jednostavno je divno ime [sm=love.gif] smajli, bas mi je interesantna ta tvoja prica za djecaka. Meni se iskreno ne svidja i ne bih to ime dala djetetu, ali mi je zanimljiv nacin na koji si ga odabrala [sm=smiley1.gif] Podsjetilo me na neku seriju, kad je zena rodila (nakon sto se napatila) pogledala u djecaka i kaze mu: "ti si moj Salvador (spasioc)". Moj sincic je Ala''a (ili Ali, kako god). Mm mu dao ime po svom prijatelju. Meni se na pocetku odmah svidjelo, ali kad sam se sjetila kako ce se na Bosanskom izgovarati, da ce ga mozda zvati Ale, e onda sam pocela razmisljati da mu dam dva imena. Medjutim, dok sam bila trudna nikako nisam mogla zamisliti da mi se sin drugacije zove, jednostavno jos tad je bio Ala''a i to je to. [sm=smiley1.gif] Za ostalu djecu cu ja birati, tako mi je rekao. A kad smo pricali o zenskom imenu rekao mi je da dam koje ja hocu ime, taman da se zove batata (na ar. krompir) [sm=smiley36.gif] Bas kad Visnja spomenu krompir, meni naumpalo da je i mm tako meni rekao [sm=smiley36.gif] mishkica, sva imena koja si nabrojala da ti se svidjaju i meni se jako svidjaju [sm=love.gif] Medina je jedno od prvih imena o kojim sam mislila, jos kad sam bila u osnovnoj a Lamija od prije 5-6 god. Lamija je i dalje u opciji, a Dalia sam skoro prvi put cula tako da mi je i to ime u opciji, dok Medina vise nije ali mi se i dalje svidja.
|
|
|
|