Blue rose RR -> RE: Plaše li se vaše bebe doktora? (24.11.2008 22:09:49)
|
Da mi je znati u kojoj knjizi piše da dijete ne plače na stvar/osobu/događaj koja joj izaziva bol ili nelagodu?! Normalno je da dijete plače, normalno je i da vrišti (ovisno o stepenu osjetljivosti djeteta, i količini straha koji je doživjeo-la), ali isto tako meni predstavlja normalu i da pedijatar, u tom slučaju, prije nego pristupi djetetu, pronađe način, odvrati pažnju od prvobitne nakane (pregleda ili čega već). Kako sam nekoliko puta morala ići kod svog dr. uvijek sam vodila MA sa sobom, i kroz šalu, pri ulasku obraćala se indirektno doktoru, kroz razgovor sa MA, da želim da se moje dijete oslobodi "bijelog mantila", u slučaju da (ne dao Bog ) bude trebalo nekada da je vodim pedijatru. Helem nejse kikica se ne boji doktora, ali prvenstveno vjerujem , i razloga što nije imala pretjeranih susreta sa istima, i da se radilo o njenom zdravlju. Ah da i ja bih tražila da pedijatar objasni zašto je upisao u dječiji karton nebulozu iz tvog prvog posta. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|