Anoniman -> RE: bojite li se meningitisa? (25.11.2008 22:50:02)
|
Uzas. Nemam rijeci. kad se to desilo s onom bebom, pa je posle u novinama pisalo kao upozorenje roditeljima, da bebe trebaju izbjegavat kontakt sa starijim osobama i da ih stariji ne bi trebali ljubit u lice i da se vodi racuna o kucnoj higijeni. Ako mi dozvolite, ispricacu vam sta se meni desilo prije dvije godine. Moja kcerka se razbolila, imala je temperaturu, bolilo je grlo i povracala je. Ja je odvedem u DZ i dr je pregleda, pa de lezi, pa ovako, pa savi se, pa onako, pa stomak pipa. Pri tom mi nista ne govori. Pitala me da nije sta pokvareno pojela i rekla sam da nije. (Ja kad sam bila mala imala sam ceste upale grla i od toga sam dva dana imala nagon na povracanje.) I ona meni da uputnicu u bolnicu, kaze, nek specijalista infektolog vidi, pa hocete li otic, ja kazem naravno. Ne moram vam govorit kako sam se osjecala, kao da me nesto pronijelo , ne znam kako sam uopste vozila do infektologije. Kad sam dosla gore, ista pitanja isto sve i kaze mi dr hocu li sacekat dok dodje sefica i vec mi nije bilo dobro. Kad je sefica dosla, sve isto i primjetim isti sistem pregleda, sve isto. Kaze ona meni ja bi da vi ostanete u bolnici, ipak je ovo ozbiljna dijagnoza, mada ja sumnjam ali necemo se zalijetat. I pitam je ja o cemu se radi, kaze ona da je mala poslana pod sumnjom meningitisa. Dragi Boze, necu to nikad zaboravit. I tu sam primijetila jednu bitn stvar, pregled i jedan od simptoma je bol u vratu i kad dijete lezi, samo mu podignu glavu, tj. saviju u vratnoj kicmi i ako pri tom pokretu dijete skvrci noge ili osjeti bol, to je kao simptom, odnosno jedan od simptoma. Ljuta sam zbog cinjenice sto mi dr u DZ nije rekla, na sto sumnja, da me salje na kliniku,... ne znam nesto, pa nisam nepismena. A ne poslat me onako, posle pitanja o tome da nije sta pokvareno pojela i ja idem i mislim pokvarila stomak, i tjesim sebe i dodjem gore na meningitis. Hvala Bogu nije se radilo o tome, imala je samo tesku upalu grla koja se ponavljala svaki mjesec, niko se nije sjetio uradit bris grla djetetu, lakse je drmnut antibiotik i svi sretni. Lezali smo gore 4 dana, kad su dosli nalazi odmah smo isli kuci. I ova dr na prijemnom mi je rekla da ona odmah iskljucuje meningitis, cak je odustala i od punkcije ali eto zadrzala nas je. Ja jesam za to da treba poslat dalje, da su onu malu poslali mozda bi je i spasili, ali treba i roditelje ukljucit. Eto ja sam malo produzila ovo, ali nemojte mi zamjerit, jer sam malo i ljuta na dr i razocarana.
|
|
|
|