kolacic
|
evo me mile moje... evo mene hvala vam, noc je bila grozna, ali svaki dan je ljepsi od noci... sinoc je bila havarija, bolje da ne pricam, zgrozila sam se s kakvim covjekom zivim, nek cita ko hoce, nemam ja sta kriti vise, nek se duse natope mojom suzom, ali ja nisam srusena, ja sam jaka zena, ja cu se izboriti za sebe, i za svoje dijete. Ja jesam poljuljana bila sinoc, bilo mi je tesko, mucno, sike se samo vracaju i vracaju, svi moguci detalji, pa ga cekaj da dodje pa vecera, pa za stolom prica opustena, ok je bio, moglo se pricati, i tako on meni govori dobra ti ova riba, ja kazem e nek si ti mene pohvalio pa makar :) a on kad te to ja ne pohvalima majke ti? a vjerujte nemam pojma kad je rekao za bilo sta dobro ti. hajde ok, nema veze ali on nadoveze na to: ma ja bih se odrekao tvoje kuhinje samo da si ti u drugim stvarima bolja../ciscenje/ znas ti dobro na sta ja mislim.. e reko, znam ja to, ali svi smo mi razliciti, i alma cisti na sve strane damiru, i po mom muzu, (alma je primjer prave zene) ali druskane moj, jesi ti vidio kad oni dodju kod nas kako se on zadavi jeduci? moj muz gleda pa ono sta kako jeste reko fino se udavi covjek, i jednom mi je rekla da nije bio zadovoljan ruckom i ona mu rekla idi u restoran pa jedi ako ti se ne svidja.. pa vidis, ja poredim, njemu se ne svidja njeno kuhanje, tebi moje ciscenje, treba li on da je prihvati takvu kakvu jeste ili da je ubija u pojam time?? brak je kolko znam kompromis, ni meni se ne svidja tvoje karakeristike pa sam te prihvatila takvog kakav jesi. on nije ni zucnuo. tuc muc i tako osta. nece taj da prizna pa kud puklo da puklo. ih da si ti ko alma nadoda samo, ja bih bio sretan covjek. njemu je pojam srece dakle cista kuca. to ima li suprugu koja ga voli pazi njeguje, nije vazno, neko je rekao i u pravu je, on hoce cistacicu i domacicu da sve blista, to je njemu zena e dalje bolje da ne pricam.. ja poludjela...pritisak mi sto na sat, srce mi bubnji ko ludo, kontam zajebat cu samu sebe ako ga prislonim uz zid, ali nesto jace od mene me je guralo da pitam.. pa dobro, i sta sad, ja nisam ta, ocito, nisam, ja sam ovo prvo. Ako ti se ne svidja, podnesi zahtjev za razvod i idi. Mislis da cu te ja trpiti cijeli zivot ako se ne promijenis? gledam ne mogu da vjerujem, strah mi u ocima od soka, ali brzo ga prikrijem da ne osjeti da se plasim kud ovo ode. Ti bi znaci da se razidjemo? jel? on kaze pa ako ne ide rastjerat cemo se ko svi normalni ljudi i eto. sta ti mislis? Da, naravno ako smo samo zbog djeteta zajedno, i ako nema ljubavi, sto bi se peglali i bili skupa? ti svojim putem ja svojim. Prvi put da ja reagujem tako. To nije ocekivao. On je bio igrac. Manipulisao je sa mojim emocijama i bio vrlo svjestan da upravlja s mojim osjecanjima. Moj odgovor je bio neprijatan njemu. Nije to ocekivao i sam se zaletio. Sad nije mogao nazad, a nije zelio ni da oda da nije to sto je mislio zapravo, vise me htio uplasiti, hranio se vazda mojim strahom, jer sam ga voljela zaista. Tu je razgovoru bio kraj. Ja sam krenula svojim putem, sve dalje mi je presmijesno... kad smo legli u krevet, nije mogao da zaspe, ni ja ali sam se pravila da spavam, i poceo me stipkati za nos, ja sam gurnula ruku, pa me rukom uhvatio da prostite za grudi, ja mrtva hladna nista. Onda je povukao ruku i odmakao se. Ja sam otvorila oci, pogledala ga i rekla: Ti mene poseres pa bi nesto..a posrao si me posred glave. Nije rijec rekao, ja se okrenula na drugu stranu, a onda i on i tako smo zaspali...
|