Visnja RR -> RE: Kada se poceti spremati za dolazak bebe? (17.6.2009 0:02:43)
|
IZVORNA PORUKA: mamatz Pozdrav svima.. Ja sam nova na forumu,imam 22 god,trudna sam sedmi mjesec.. Nestrpljivo iscekujem svoju bebicu pa sam joj pocela spremati sobicu i tako... Zanima me kada ste vi pocele kupovati stvari za bebu,ormaric,krevetic,kolica, garderobicu i slicno..? Nesto sam cula kao da ne treba nista spremati prije devetog mjeseca trudnoce pa me interesuje sta vi mislite.. Unaprijed zahvalna.. IZVORNA PORUKA: tanjica79 Pozdrav od jos jedne trudnice iz BL, nadam se da me primate u drustvo. I ja sam sedmi mjesec, tacnije termin mi je 18.08. ovo mi je druga trudnoca a stvari sam vec uveliko pocela da kupujem jer za prvo dijete nisam nista kupila (slusala te babske price) tako da su sve ostali kupovali umjesto mene i time meni uskratili to predivno iskustvo. Zato sam i rekla da necu dozvoliti da me bilo ko sprijeci u mom naumu, tj. da me natjera da i ovaj put slusam kojekakve price kako ne valja ovo, ne valja ono. Za pocetak sam narucila preeedivnu komodicu u inteliosu, neka marka cilek, tako nesto, to bih svima preporucila jer je onaj gornji dio duplo siri od ostalih komodica za presvlacenje, a i dizajn je presladak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Stvarcice sam takodje pocela da kupujem ali vise zato sto sam naisla na neku rasprodaju tih bebecih stvari u nekom butiku nego sto mi se stvarno zurilo. Krevetac imam od prvog djeteta, tako da cu samo da ga obojim u neku roze bez kombinaciju tako da bude u tonu sa komodicom, a od krupnijih stvari preostala su mi jedino kolica a ja sam trenutno prosto opcinjena onim chicco trio kolicima, samo sto su uzasno i nenormalno skupa za nase uslove. MIslim da je cijena od preko 1000 KM stvarno pretjerana, gledajuci na cijene takvih istih kolica po nekim stranim sajtovima, gdje su ta kolica duplo jeftinija ali mi iz Bosne, naravno ne mozemo da narucujemo preko neta. Puno pozdrava svim mamicama i trudnicama od jedne trudnice i mamice iz Banjaluke[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] IZVORNA PORUKA: mamatz Hej bas vam hvala.. I ja mislim da su to bas gluposti i babske price ali ipak mi je to stojalo u podsvijesti kako ne valja prije nista kupovati i stvarno nisam.. Evo nasla sam ovu temu u drugom dijelu foruma.... Bas ima puno komentara pa cujemo se tamo.. Pozz...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Mama1 Evo gledam ovu temicu pa rekoh da se i ja malo ukljucim u nju :) Posto sam vec to prosla ..... Ja sam sve kupila prije nego se bebara rodila ... Zasto ?? Zato sto u bolnici budes 1-2 dana i "tvoji" nemaju vremena da kupuju ( krevetic , nosiljku , pelene itd ) Dok se oni zadeveraju da dodju do tebe i da te vide i bebu prodje dan zato naj bolje sve imati spremno ... Samo jedan moj savjetic .... Posto sam ja nakupovala brdo stvari kontajuci kako ce mi svasta nesta trebati a uopste nije tako .... Po mom misljenju potrebno je za pocetak .... PELENE PAMUCNE JEDNO sest komada gaza nije na odmet vise jedno cetiri benkice dvije kapice zavisno od godisnjeg doba kad se beba rodi ono minimalno sve u par komada jer jako brzo za mjesec dana prerastu :: i ne iskoristi se : : :) toliko od mene
|
|
|
|