Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: chuci Može i sedmica ne mora biti mjesec. I ne interesuje me samo kad ste počeli kupovati odjeću nego i krevetić i kolica, koliko prije ste namjestili sve to u svoj stan itd. Ja sad 23+5 i još ništa nisam kupila , nisam ni počela razgledati , pa zato pitam. pusa svima IZVORNA PORUKA: lely Nas je bebac malo iznenadio,tako da skoro nista nismo imali Ali sreca hodali smo i birali sta nam se svidja i sta bi mogli uzeti,pa je mm zapamtio i docekao nas iz bolnice sa potpunom opremom(mislim na krevetic i odjecu,A ostalo smo tek kasnije kupili zajedno) Ma ne brini,stici ces sve uzeti na vrjeme aBd.. Sretnoo IZVORNA PORUKA: Nunichi Ja sam u sedmom sve zavrsila,sve je bilo kupljeno,i krupne stvari i odjecica,a kolica su bila narucena. Tako da sam osmi i deveti bila rahat. IZVORNA PORUKA: bebana27 ja sam mislila poceti sa kupovinom kad saznamo sta je medjutim cujem od mnogi kako nije dobro kupiti prije nego sto se beba rodi.mislim ipak se treba pripremiti za njen dolazak. bojim se da cu nesto zaboraviti kupiti ja sam sad u 24+2 sedmice IZVORNA PORUKA: tajra sedmi mjesec je idealan za kupovinu. prosao je krizni period, ocito je da si trudna, a nisi prevelika za obilazak više radnji. glupost je cekati za osnovne stvari jer bebana uvijek moze pozuriti i onda se moras zadovoljiti ukusom muza ili majke jer ti neces biti sposobna za kupovinu. IZVORNA PORUKA: nikita termin mi je sredinom 11.mj a ja cu poceti kupovati pocetkom 10.mj....nadam se da cu biti tada u stanju hodati i traziti sve sto mi treba. od velikih stvari u pocetku cu samo kupiti krevetac a kasnije cu vidjeti sta je najpotrebnije...nadam se da necu kupovati nepotrebne stvari jer bih voljela sto prije uraditi sobicu za bebu i kupiti joj ormar i onaj sareni djeciji tepih Sad se pokusavam informirati sta mi je zaista potrebno i sta olaksava mami u pocetku a sta je mamin hir... Ovo sad pricam a sta ce biti kad dođem u prodavnicu ne znam IZVORNA PORUKA: bebana27 posto iduci mjesec ulazim aBd u 7 mjesec pa sam mislila polako kupovati jer smo mnogo stvari vec dobili sve to treba oprati i ispeglati jer kasnije necu imati vremena ma ovaj stari narod izludi insana nevalja ovo nevalja ono. a ja bi voljela da sve sad imam za svoju bebu ali eto sacekat cu jos ovaj mjesec i polako u setnju po prodavnicama jedva cekam IZVORNA PORUKA: Nedi Ja bi svakome preporučila sam kupuje stvarčice i uživa u tome otprilike tokom 7. mjeseca kako tajra kaže baš odgovara. JA nisam mogla jer sam bila na strogom mirovanju, a kasnije smo sve dobili i još nisam ispucala svoju želju i ćejf za kupovinom malenih stvarčica IZVORNA PORUKA: mamin_zivot Ja licno ne vjerujem u nagadjanja, sve je u Bozijim rukama. Ja sam pocela kupovati od 4 mjeseca, finalnu kupovinu sam obavila do ulaska u deveti. I jako mi je znacilo sve sto sam kupila jer ima sitnica toliko da se neke prosto zaborave, ja sam sama pravila spisak i za sebe i bebu. Sad je sve spremno, samo jos aBd da odluci se na izlazak. IZVORNA PORUKA: bebana27 ja cu sve stvarcice kupiti do 9 mjeseca da bebu doceka kad izadjemo iz bolnice aBd. jednino necu odma kolica kupovati jer ulazimo u zimo tako da njih mogu i iduce god kupiti a nikad se ne zna mozda i njih odma kupim IZVORNA PORUKA: bebana27 ja cu definitivno iduci mjesec u kupovinu IZVORNA PORUKA: tajra i ja sam tako razmišljala o kolicima u prvoj trudnoci, a onda trcala da ih kupim, jer je jesen 2006 bila divna, a setnje su bile divan nacin da se odmorim psihicki. IZVORNA PORUKA: mamin_zivot krevetic smo montirali oko 37 sedmice, jogi nije unutra da se ne prasi, to ce se uraditi kad ja odem da rodim naseg . Slobodno ti kreni u kupovinu, evo ti moj spisak!! Uzivaj i ne slusaj price tipa rano je , ne treba ti...sve treba jer bolje ti je sad, nego trcati kad rodis aBd ili da ti neko ide birati za tvog .. Znaci vjeruj nenormalno... ZA BEBU: 1.KREVETIĆ 2.OPREMA ZA KREVETIĆ (JOGI,2 POSTELJINE,2 ČARŠAFA NA GUMU, OGRADICA) 3.KADICA I BOKAL PLASTIČNI VELIKI 4.MUŠEMA NA METAR (STAVITI NA POD KAD SE KUPA BEBA 2mX2m) 5.MUŠEME 3 ZA PRESVLAČENJE BEBE (JEDNA NA JOGI ISPOD ČARŠAFA, OSTALE DVIJE KAD SE BEBA PRESVLAČI) 6.TANKE PAMUČNE DEKICE 3 KOM. (DA SE BEBA POVIJE U JEDNU DOK SPAVA) 7.DEBLJA DEKICA 1 KOM. 8.PEŠKIRI ZA BEBE 4KOM. 9.KORPA ZA BEBIN "PRLJAVI" VEŠ 10.TORBE 2 KOM. (VELIKE, PRAKTIČNE DA STANE SVE ŠTO MI TREBA ZA PONIJETI BEBI) 11.BABY PHONE + PUNJAČ ZA BATERIJE 12.KOLICA + NOSILJKA 13.BENKICE, BODIĆI (10 KOM) 14.KAPICE (5 KOM) 15.ČARAPICE (5 KOM) 16.SIPERCI (5 KOM) 17.PAMUČNE PELENE (2 PAKETA PO 10KOM.) 18.ŠVEDSKE PAMUČNE PELENE (5KOM. U SLUČAJU DA PEDIJATAR PREPORUČI ŠIROKO POVIJANJE) 19.PAMPERS PELENE (JAMBO PAKOVANJE 1 ili 2) 20.ZA HIGIJENU BEBE (HIPP-ove PROIZVODE) 21.VLAŽNE MARAMICE 22.MAKAZE ZA NOKTE (NUK-ove) 23.DUDA (NUK-ova O-6mj.) 24.FLAŠICA (JEDNA MANJA NUK-ova STAKLENA) 25.ČETKA ZA ČIŠĆENJE I PRANJE FLAŠICA 26.GAZE ZA PUPAK 27.TOPLOMJER DIGITALNI (PRAKTIČNIJI JE ZA MALE BEBE JER MJERENJE TRAJE 20-tak sekundi) 28.SISALJKA ZA NOS (NUK-ova) 29.BADEMOVA KREMA ZA MAMU (PORODILJU): 1.SPAVAĆICE (3 KOM. ŠIROKE, KRATKI RUKAVI I SA OTVOROM TJ.DUGMIĆIMA NAPRIJED ZBOG DOJENJA) 2.GRUDNJACI ZA DOJENJE 3.VEŠOVI (MALO DUBLJI SA ŠIROKIM DNOM ZBOG ULOŽAKA NAJBOLJE 100% PAMUK) 4.BADE MANTIL 5.PEŠKIRI (2 KOM) 6.PAPUČE (SA NEPROPUSNIM ĐONOM) 7.ULOŠCI VIR80 (4 PAKOVANJA) 8.TUPFERI ZA MLIJEKO 9.KREMA ZA BRADAVICE (PURELAN) 10.MARAMICE SUHE I VLAŽNE 11.SAPUN ZA RUKE 12.ČETKICA ZA ZUBE I KALADONT 13.ŠMINKA (PUDER I MASKARA) 14.LABELO 15.TOPLOMJER 16.ČAŠA PLASTIČNA 17.TRAKA ZA KOSU 18.GEL ZA TUSIRANJE I ŠAMPON 19.OGLEDALO 20.ČARAPE 21.TOALET PAPIR 22.ANALGIN (O B A V E Z N O) ZA BEBU KAD SE IZNOSI 1.JEDNOKRATNE PELENE (NAJMANJE PAKOVANJE) 2.PAMUČNE PELENE (3-4 KOM.) 3.BENKICE JEDNODIJELNE 4.BODI 5.NOSILJKA 6.DEKICA 7.KREMA BADEMOVA 8.VLAŽNE MARAMICE 9.KAPICA IZVORNA PORUKA: enna Ehhh ovako kako ovdje nemam nikog svog sto se kaze ja sam bila spremna tj. sva oprema je bila u kuci u 7 mjesecu i torba spakovana bebine stvari i moje za bolnicu oprane ispeglane u kesice stavljene jedino onu komodicu sa kadicom i za presvlacenje sam dobila kada sam se porodila i kolica sam isla izabrati 7 dana prije poroda (a rodila sam u 37 sedmici pozurila malo).Znaci od ulozaka pampersa za stomacic dezinfektant i gazice ama sve sam kupila prije poroda tako da bar prvu sedmicu nemora niko mi trcati u prodavnicu. A sto se tice nasi starih nana i njihovih prica ja ne vjerujem u to sve sto se desi desi se Bozijom voljom pa tako i to.Mislim da od 7 mjeseca mozes vec polako pripremati sve tj ovdje ti savjetuje u 7 mjsecu da imas spremu torubu za bolnicu.Uglavnom sve sam bila i kupila i oprala i ispeglala ma sve bilo spremno hehehehhe IZVORNA PORUKA: new mama Ja sam pocela kupovati tek kad sam usla u 9 mjesec i prvo sam kupila krevetic i kolica,a onda je na red dosla garderobica i ostalo i sve je bilo opet spremno za bebicu IZVORNA PORUKA: bebana27 super ja cu po ovom spisku sebi poceti kupovati stvari mozda cek i ovaj mjesec IZVORNA PORUKA: lejlaze prvu stvarcicu sam kupila kada sam bila 3 mjesec trudnoce. Nasla cool kosuljicu i duksericu i nisam mogla da odolim . a "ozbiljni" shopping je nastao tek pred kraj u 8 mjesecu. IZVORNA PORUKA: Arijana2 Sve je u Bozijim rukama.Ja sam pocela kupovati tamo od 4-tog mjeseca pomalo sta mi se svidi,sad u 9-tom mrsko mi je otici kupiti i vir 80 uloske za bolnicu,eto koliko sam poletna i tek sam sad zavrsila spremanje evo pred porod treba puno sitnica jos narocito ako volis da uredis sve posebno.Racunaj i na kasnjenja ,meni je npr.stigao ormaric sa slomljenim vratima,pa smo ih cekali mjesec dana.I tako uglavnom sad gledajuci mislim da je drugo tromjesecje najbolje za soping ili citavo vrijeme pomalo