minja_ -> RE: Djetinjstvo nekad i sad (4.2.2013 0:34:42)
|
Moram s vama podijeliti nekoliko citata[sm=smiley36.gif] ...Ta današnja omladina pokvarena je do dubine srca svoga. Današnja mladež je lijena, zla i nikada neće biti kao nekadašnja. Današnja omladina ne može osigurati opstanak naše kulture... ...Ne vidim budućnosti za naš narod ako se budemo morali osloniti na današnju frivolnu omladinu, jer svi su mladi neopisivo nerazboriti… Kad sam ja bio mlad, učili su nas da budemo tihi i puni poštovanja za starije, a danas mladi misle da su neopisivo pametni, nestrpljivi su i protiv svake suzdržanosti... Današnja mladež loše je odgojena, ruga se autoritetu, ne poštuje starije, drsko odgovara svojim roditeljima i ništa ne radi. Njihov moral je natruo, što će biti s njima... Prvi citat star je 4000 godina, drugi oko 3000 a treći oko 2500 godina[sm=jezicek.gif] Ko zna sta li ce nasa djeca govoriti za svoju djecu. Sreca pa zivim u naselju koje je stvarno vitalno, na nasem igralistu u toku dana izmijeni se sigurno stotinu djece, a lopte mi je preko glave[sm=jezicek.gif]. Nisam jos dosla do faze telefona, neka nam je Bog na pomoci. Al nesto kontam, iPhone kosta oko 1000 km, ili grijesim, toliko je kostao video rekorder osamdesetih i bio si donji u raji ako ga nisi imao[sm=jezicek.gif]. Dragi Bog zna kakvom tehnikom ce se zaluđivati nasi unuci...
|
|
|
|