Pantera. -> Grip, upala pluća.. (27.1.2013 14:06:30)
|
Unaprijed se izvinjavam ako postoji tema ali evo sam forum prerovila i nigdje ništa [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Ja bih vas zamolila za savjet .. Prije 20 tak dana imala sam običnu prehladu bez temp ali je muž imao upalu pluća. Djeca (dvoje malih) bili su super. Mene je prošlo i bila sam dobro nekih 10 tak dana. Prije 3 dana ujutro oko pola 4 probudila me takva drhtavica i visoka temperatura da sam ja odmah odjurila dr. Snimak pluća uredan, krv uredna, jetrene transam i bilirubin uredan. Meni temperatura bila 39,3. primila sam infuziju i popila ibuprofen 600 mg i bolje odmah. Dijagnoza je influneca a terapiju sam dobila: Tamiflu [sm=jezicek.gif] 2x1 5 dana, cephabos 4x1 te ibuprofen po potrebi.Još sam malaksala, boli me svaka dlaka na glavi, osjećam se ko pregažena mačka a kad dugo sjedim ili ležim pa ustanem čak mi se zavrtoglava što mene još više uplaši.. Eh imam i taj kašalj povremeno sa nekim sekretom ali je uglavnom suh i nadražajan. PLuća me ne bole samo ponekad me prožiga ždrijelo i ova cijev do pluća ako dugo kašljem. Eh mene interesuje da li se upala pluća može kod mene naknadno razviti iakoje prvi dan pod temperaturom snimak bio u redu. Ja sad fino dišem, ništa ne škripi niti me boli ko što se muž žalio... jooooj znam da sam svašta naškrabala alli me jako strah naročito zbog djecice jer ih nemam gdje poslati obzirom da i stariji ima temp pa ga nece u obdanište a malu povremeno prenese komšinica sebi.. Evo ja sjedim i čekam vaša mišljenja i savjet... [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
|
|
|
|