Lejla Ka -> RE: Trudna sam!!! (11.10.2011 23:18:39)
|
IZVORNA PORUKA: najica prije svega da vas sve lijepo pozz , ja sam trebala dobit menstruaciju 2.9 i kasni mi vec 9 dana uradila sam 2 testa i oba su pokazala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] bila sam jako sretna ma presretna , ali danas me pregledala dr obicnim UZV i rekla mi je da se nista ne vidi pa me je to rastuzilo nadam se da cete mi bar vi pomoci ,a ja kontam mozda sam rano otisla na pregled i da jos malo sacekam jer nista ne kontam sa ovim sedmicama i sve mi se smutilo :) Pretpostavljam da si mislila 2.10. umjesto 9. Da, bila si jako rano na pregledu UZV-om. Period kad si trebala dobiti (a nisi) računato od prvog dana zadnje menstruacije je negdje 4. sedmica trudnoće. Tad se zaista ništa ne vidi na UZV-u. Uredan plod (znači kucanje srca) se vidi negdje najranije u 6. sedmici tj. nekih makar tri sedmice od prvog dana izostanka menstruacije. Ako je ovulacija kasnila srce će se moći vidjeti tek kasnije. Nepotrebno je žuriti na pregled nakon ustanovljene trudnoće, jer se često desi da se trudnica bez ikakve potrebe nasekira, a i ljekari znaju biti veoma netaktični, pa čak i postavljati kojekakve dijagnoze i loše prognoze trudnoće. Ništa se do tih nekih 6-7 sedmica neće loše desiti što ti ranim pregledom možeš spriječiti. Ti znaš da si trudna i uživaj u toj činjenici, a ljekaru požuri samo ako osjetiš neke tegobe tipa jakih bolova ili krvarenja.
|
|
|
|