RE: Trudna sam!!! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

ljubičica 28 -> RE: Trudna sam!!! (8.7.2012 23:00:40)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

ljubicice28 hvala puno draga jedan [sm=smiley31.gif]za tebe nema te dugo,sad ce nam Ramazna insAllah pa cemo se vise druziti[sm=smiley1.gif]

Tu sam ja, mila, samo u ''prikrajku'' [sm=smiley1.gif] ABd jedva čekam da nam dođe, prošle godine nisam postila tako da sam baš poželjela osjetiti njegovu draž [sm=smiley17.gif]

milenium -> RE: Trudna sam!!! (8.7.2012 23:03:07)

ljubičice hvala na lijepim željama[sm=smiley31.gif]

mamine oci -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 9:36:56)

IZVORNA PORUKA: new mama

Iskrene cestitke trudnicama,sve najbolje vam zelim[sm=smiley1.gif]
Mamine oci poseban[sm=smiley31.gif]

hvala draga [sm=smiley31.gif]pusa maloj princezi[sm=love.gif]

malamalena -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 14:01:18)

Pozdrav svima! Ja sam nova  na forumu, i trudna sam!! sad sam 7. sedmica. Svaki dan  citam i pretrazujem sajtove, sve me zanima! Je li imao neko iskustvo da dobije injekcije progesteron depo, naa 4 dana, i dabroston? pravo me to uplasilo, iako mi vecina trudnica kazu da je to danas svakodnevnica. Strah me pomalo. I ne znam da li smijem imati odnose, doktor mi nije nista rekao, a sestrica mi kaze da se cuvam bar do 12. sedmice...

Bebica11 -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 14:05:15)

evo i mene da se prijavim na listi trudnica[sm=smiley9.gif]

aaaaa tek sad sam ugledala

Barekallah nek ti je sa srecom aBd[sm=bravo.gif]

jasmina_ze -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 14:16:50)

progesteron depo

cestitke na trudnoci i zelim ti da imas skolsku [sm=nosecka.gif] za te inekcije progesteron depo ne znam iskreno cula sam al ne znam za sta su [sm=zmeden.gif] ali za dabroston ti mogu reci da sam ja pila vec dvije kutije sam popila jer sam ja imala malo i krvarenja....za odnose mi je dr. rekla da nesmijem imati tako da se mi strogo pridrzavamo a ti opet na slijedecem pregledu pitaj...ne znam zbog cega primas te inekcije i pijes dabroston ja sam koknretno pila da se bolje plod PRIMI a poslije zbog krvarenja.......
u glavnom zelim ti lijepih [sm=9nebesa.gif] mjeseci....pozdrav

Bebica11 -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 14:23:24)

IZVORNA PORUKA: malamalena

Pozdrav svima! Ja sam nova  na forumu, i trudna sam!! sad sam 7. sedmica. Svaki dan  citam i pretrazujem sajtove, sve me zanima! Je li imao neko iskustvo da dobije injekcije progesteron depo, naa 4 dana, i dabroston? pravo me to uplasilo, iako mi vecina trudnica kazu da je to danas svakodnevnica. Strah me pomalo. I ne znam da li smijem imati odnose, doktor mi nije nista rekao, a sestrica mi kaze da se cuvam bar do 12. sedmice...

ako si dosla do inekcija ne smijes imati odnos dok se stanje ne smiri,ne znam kako ti dr nisu rekli, nema istezanja, dizanja teskog i moras mirovati ako primas injekcije

btw i ja sam ih primala i pila dabroston i sve je proslo ok hB[sm=bravo.gif]

mamine oci -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 14:30:03)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

evo i mene da se prijavim na listi trudnica[sm=smiley9.gif]

aaaaa tek sad sam ugledala

Barekallah nek ti je sa srecom aBd[sm=bravo.gif]

[sm=smiley31.gif]

ziki -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 14:38:02)

AAAAA mamine oči, tek sad vidim. Neka je sa srećom mila, želim ti laganu trudnoću, i još laganiji porod, da na svijet doneseš živu zdravu i divnu bebicu.
P.S ovo mi popravi dan

mamine oci -> RE: Trudna sam!!! (9.7.2012 14:39:54)

hvala ziki pusa pacicima [sm=smiley31.gif]

malamalena -> RE: Trudna sam!!! (10.7.2012 16:03:56)

Hvala Jasmina_ze, hvala Bebica11. Samo mi je rekao da su za ucvrscivanje ploda nista drugo. Sestra mi je rekla za odnose, i cuvam se, nemam odnose, ne dizem nista... Ja se hB odlicno osjecam, nikakvih mucnina nemam jos uvijek, nista... Samo me povremeno stomak zaboli u predjelu jajnika, ali to traje 2-3 min. i prestane. Nadam se da ce sve biti ok aBd. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

sretna sam jako -> RE: Trudna sam!!! (10.7.2012 16:13:09)

Hvala Jasmina_ze, hvala Bebica11. Samo mi je rekao da su za ucvrscivanje ploda nista drugo. Sestra mi je rekla za odnose, i cuvam se, nemam odnose, ne dizem nista... Ja se hB odlicno osjecam, nikakvih mucnina nemam jos uvijek, nista... Samo me povremeno stomak zaboli u predjelu jajnika, ali to traje 2-3 min. i prestane. Nadam se da ce sve biti ok aBd. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Čestitam i zelim ti urednu trudnocu u kojoj ces uzivati! [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

mama_mo -> RE: Trudna sam!!! (10.7.2012 16:18:51)

Čestitke prije svega [sm=bravo.gif] Ja sam pila tablete progesterona jer sam dobila krvarenje (da plod ne bi otišao). Pripazi se malo sad, suzdržite se od seksa dok se stanje ne stabilizira i sretno!

malamalena -> RE: Trudna sam!!! (10.7.2012 20:05:00)

Hvala puno zene, bas lijepo sto ste me primili, i super sto postoje forumi, pa s ljudima mozes podijeliti sretne trenutke, a da ih i ne znas... Kako je bilo nasim majkama u onaj vakat :( Cestitam i ja od srca svima koje su trudne i zelim da sve prodje u najboljem redu. Moj bebac je sad velik 1 cm masalah :))) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dalia_88 -> RE: Trudna sam!!! (10.7.2012 23:24:02)

Malamalena cestitam ti i zelim da ti sve prodje bez problema. Dabroston nije nista strasno, cak se moze piti i kod menstrualnih tegoba, ko ima problema sa zatrudnjivanjem itd. Ja sam sad usla u 4 mjesec, imam jos jednu tabletu da popijem i gotovo. Znaci pila sam ga od kako sam saznala da sam trudna.

Predpostavljam da si cula otkucaje srca, ja sam plakala kad sam cula, nevjerovatno je [sm=9nebesa.gif]

M kao Mama -> RE: Trudna sam!!! (10.7.2012 23:40:28)

draga ja sam 34 pune dnedjljeje bila na dabrastonu, depo prog. na drugi dan, kasnije ginipralu, infuzijama, sada gledm u moju curu koja sutra puni mašala i u dobar čas akobogda mjesec,

odnose zaboravi, dok god si pod terapijom,

sretno svim trudnicama,

SelmaK -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 0:19:04)

Draga malamalena,

Moje iskustvo sa prvom trudnocom je bilo od samog pocetak do kraja sa dabroston tabletama, pa onda neko vrijeme i gyniprala, pa je on iskljucen, a onda apaurin skoro do 9 mjeseca. Sve je na kraju proslo ok.

Evo i druga trudnoca slicna, od 6. sedmice utrogestan i 3x2 apaurina na dan. Ja nisam ni protiv drugih savjeta doktora (kao sto je izbjegavanje seksulanih odnosa i slicno) jer milsim da je u ovim trenucima najbitnija buduca beba.

Sve ostalo moze sacekati. Cak sam i na nekom polu-mirovanju, te sam poslusala doktora i otklazala odlazak na more do daljnjeg, kao i poslovne puteve.!

Mislim da ne bi trebala da se sekirs oko primanja terapija, jer kao sto vidis iz iskustva MameAlme, sve se se to hairli sretno zavrsi!

Puno pozdrava i uzivaj u trudnoci koliko god mozes!

zagy -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 9:28:32)

Evo da se i ja prijavim na ovoj temi, 11 sedmica[sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 9:29:56)

čestitke [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mamine oci -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 9:37:50)

zagy cestitke [sm=bravo.gif]ugodnu i laku trudnocu zelim [sm=bravo.gif]mozda se i skupa porodimo[sm=smiley36.gif]

Skvo RR -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 10:03:04)

Hajmo sa teme...prosetajte na Mucnine u trudnoci.[sm=smiley1.gif]

švrćko -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 17:59:53)

već duzi niz godina vas pratim ... možda čak od kada postojite ali nikako da se registrujem ...

e pa sada je krajnje vrijeme za to ... [sm=smiley1.gif]

upravo sam uradila test i TRUDNA SAM !!! [sm=sloncek.gif]

sretna sam jako -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 18:08:05)

IZVORNA PORUKA: švrćko

već duzi niz godina vas pratim ... možda čak od kada postojite ali nikako da se registrujem ...

e pa sada je krajnje vrijeme za to ... [sm=smiley1.gif]

upravo sam uradila test i TRUDNA SAM !!! [sm=sloncek.gif]

Čestitke! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

švrćko -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 18:11:54)

hvala [sm=smiley1.gif]

mamine oci -> RE: Trudna sam!!! (11.7.2012 18:21:31)

cestitam[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>