ada_
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Moja drugarica je izgubila dvije trudnoce. Obe visoke, jednu u 20 sedmici, drugu u 37. Uzok je otkrila sama, pricajuci, trazeci, istrazivajuci. Poremecaj koagulacije u krvi. Ide cetvrta trudnoca, do 32 sve ok, onda je opet uoceno da plod ne napreduje kako bi trebalo. Zatim ide sest paklenih sedmica, sa kontrolom svaka tri dana. Od 35 sedmice i protok u pupcanici slab. Od 36 posteljica zrela. Svake sedmice komisija za CR.....u istoj Aksamija i Katica. E probaj zamisliti kako je to podnositi sa takvom historijom i gubitkom koji si imao prije toga, kad zena mora proci kroz dva porodjaja i roditi mrtve bebe. Onda taj dr Katica kaze da bi on CR radio ipak poslije N.Godine ???? Iako je pred njim osoba sa takvom genezom, osoba koja je takorevi radni kolege,osoba koja je je punih 38 sedmica trudna, kojoj je posteljica zrela, i protok u pupcanici los. E onda nakon par dana vise sludjeni oboje od psihickog pritiska, nadju vezu i od rade CR prije N.Godine. Dobiju zdravu bebu, tesku 3000 g, i apgarom 10. I dolazi dr Katica nakon N.Godine vizitu, podigne obrvu i kaze: a vi ipak rodili prije nego sam rekao, zasto? Ona uljudno kaze: pise sve na papirima. I dr Katica joj na to kaze : e zato TI dijete i jeste u inkubatoru! I to tonom kao da se djeca svadjaju. Prvo, dijete nije bilo u inkubatoru. Drugo, sve i da jest e da li je to nacin da se tako kaze zeni koja je prosla sto je prosla, i koja je porodjena tek, kojoj su hormoni u vrazijoj strini. Trece, gdje je etika, psihologija........najbitnija je povrijedjena tastina. hvala ti sto si podjelila to sa nama....zao mi je sto je tvoja prijateljica morala proci kroz sve to,i sama znam kako je izgubiti bebu ,drago mi je da su i ona i beba na kraju bile dobro dr.katicu poznajem i ovome bas iznenadio ali eto i toga ima