simba00 -> RE: dr.Vahidin Katica (11.1.2013 21:18:40)
|
Ada draga, sad nije vrijeme da misliš o negativnim stvarima i sekiraš tu mrvicu... Posebno ako si imala takvo tužno životno iskustvo iza sebe. Jedino što je bitno, JEDINO, jeste da beba bude dobro i da zdrava izađe iz one bolnice. U konačnici. A ne mora se tebi sestrica nasmijati i pomilovati te, ili doktor ohrabriti, važna je beba i važno je da ti pomognu da se porodiš. Porod i sve oko poroda prođe za 24 sata, tako to posmatraj. Začas to prođe, a toliko drugih stvari je o kojima treba misliti... I misliti pozitivno, biti vedra jer je tako i tvojoj bebi u stomaku bolje. I sam porođaj je lakši kad je žena opuštena i smirena. Ideš li na vježbe pripreme za porod? Držim ti fige da sve prođe dobro i da zagrliš svoju bebicu, bit će to sve super, mila. [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] I love youu, meni je bio na porodu, a vidjela sam kako je porodio 2 žene. Dozvolio mi je da gledam iako je samo kukao da nemam mira i da moram brojati trudove a ne gledati žene kako se porađaju. [sm=smiley36.gif] Bio je OK sasvim, ako žena surađuje. Ima svakakvih i žena, jedna je samo vikala bez ikakve pauze pa je malo zaružio, ali sve u svemu je korektan i obziran. Zeza se puno a i simpa je s onim akcentom :D
|
|
|
|