Shevala -> RE: turbo folk (25.1.2008 12:09:18)
|
Eselamu alejkum, ćoa, bok il zdravo, zavisi kako je kome pravo. Ja već duže vremena sam prisutna na forumu, čitam i ne javljam se, al me ova tema natjerala da se registrujem mahsuzije i promuhabetim sa vama o ovome. Više je razloga zašto se javljam. 1. Prvi „Sunčica“ kaže „Ako ista na svetu mrzim to je ovaj novokomponovani sund, ustvari bolje receno smece.. Jos kada vidim one gole tete, celulit i strije, vestacke sise, guzice, noseve i napumpane usne..eh, onda mi zaista pozli.. Moji favoriti su: Sade, Cesaria Evora i sve ono sto prija uhu.. Od nasih : Djole Balasevic A muzika:house, definitivno..“ Kako ih VIDIŠ kad ih NE SLUŠAŠ ? Bezbeli ti se omakne jedno sahatak, dva dnevno kad tako lahko uočavaš i celulit i strije. Sama nelogičnost tvojih favorita i „house“ pravca koji kao furaš uz Balaša koji na sve to dođe kao krastavac na šlag, „definitivno“ je jedna velika potvrda tvoje pritajene ljubavi prema novokomponovanoj, folk i turbo-folk sceni, te vjerovatno na desetine istih tih tekstova koje kao tobože kudiš, znaš naizus da te probude u sred noći. Al ne zamjeram ti, ovo je ipak samo forum. Da ne vazim puno. Sve to fol niko nista ne slusa, aman, gdje će to, ma fuj, ma bljljljaak. A ovamo zna se nabrojati nekakvih tekstova gluho bilo. Pa ja sam cula toliko tih tekstova u svom životu a nikad ne čuh ove što navodite. Šta li to pojedine slušaju. Sve neki rokeri, RNB-ijevi, metalci i slični palci. To se ako ništa eto slušaju „od domaćih Aleksandra Radović , Sergej ćetković“. Ma hjde molim te, pa promijeni ih malo, njih dvoje nemaju zajedno 12 pjesama. Hahahha, možda to ti „vedice“ znaš za njih i od prije 20 godina? Može nekome nešto da se sviđa ili ne, nekome muzika, nekome tekst, neko ne razumije ni tekst ali mu se eto sviđa nešto, ali poražavajuće je prije svega što ozbiljnije žene,majke diskutuju o ovom pitanju, pa valjda se o ukusima ne raspravlja. Trenutno zamišljam majku koja kao dok presvlači bebu sluša „RHCP, Nirvana, Offspring, Black Sabath, Guano Apes, Rammstein..“. Ma hajde molim te, svi smo mi imali u mladosti određene furke, ali nemojmo se lagati ipak je iskrenost najbolja odlika čovijeka. Do nekog drugog čitanja , naravno ako me ne izbace ;=) . Voli Vas Shevala.
|
|
|
|