MicoTico -> RE: Strunjeno dijete (27.12.2012 12:56:11)
|
IZVORNA PORUKA: Hannan Zvoncice, moja sestra sa tim cesto ima problema, a cula sam da se desava kod mrsavih osoba. Seka to sebi nekako sama pomgne, a pokusacu ti objasniti, znaci malo ulja ili kreme na ruke stavi i postavi jednu ruku iznad druge iznad zeludaca gdje se rebra sastavljau, i polako ruku za rukom vuce prema dole, tj prema zeludacu,i onda jednu ruku ostavi odprilike na mjestu zeludaca a drugom vuce sa strane ispod rebara prema zeludacu, kao da ganja zeludac ga uhvati i postavi na mjesto i onda malo odlezi skvrcena, noge prema stomaku. Nadam se da sam uspjela koliko toliko slikovito objasniti...i da znam da ni jedan ljekar u to ne vjeruje, ali cinjenice da se desava pokazuju suprotno. Inače nisam tip za alternativne metode liječenja, ali ovo što je Hannan opisala je meni radila jedna baka iz komšiluka kad sam bila dijete. Meni se pomjerio želudaci, tačnije podiga visoko, pod rebra. Moji me vodili kod dr i bukvalno su dr rekli da nađemo neku staru ženu koja namješta želudac. Oni to zvanično ne priznaju, ali nezvanično- da. Ja sam ko dijete imala nenormalne bolove u želucu, često sam i povraćala, pogotovo ako bi veću količinu hrane pojela.
|
|
|
|