muaaa -> RE: MONONUKLEOZA - OSIP (22.12.2012 19:43:51)
|
IZVORNA PORUKA: bingo Drage moje, imam bebaru od 18 mjeseci. Primjetili smo natecene limfne cvorove na vratu i odveli dijete dokt. On je dao amoxicilin (rekao upala grla) i nakon par dana dijete se pocelo osipati. Odemo drugom dokt, kaze prekinuti hitno amoxicilin jer je mozda mononukleoza u pitanju, i kontraindikacije su teske. Izvadimo krv, ali nisu mogli da izvade neophodni alt i ast, nastupila hemoliza. Elem, zavrsimo kod koznog na Kosevu, pa onda kod infektivnog, i dokt kaze da je to osip od amoxicilina i da beba ima najverovatniju mononukleozu. Znat cemo u ponedjeljak jer cemo tada vaditi krv (nema svrhe sad, nema antitijela). Da li je iko imao iskustva sa ovim? Koliko sam citala po netu dugo traje, nikako se ne tretira, a ko zna da li je to:( Osip je strahobalan!!!! Crveno, kao da je izujedalo milion komaraca. Crknut cu do pon [sm=smiley19.gif] Nema potrebe da se sekiras i panicis,saberi se i cekaj pon.i nalaze da se utvrdi mono. Moj maleni je imao njemu je bilo 8 god.Limfni nayeceni,jetra,slezena isto.Osip nije imao. Nicim se ne trtira sto se tice medikamenata.Strogo mirovanje,rezim ishrane.Jeste meljava bolest tako je zovem jer se bas vuce dugo.Dobit ces kod njih preporuku cime hraniti dijete. Osip je vjerovatno od antib.Eto pitaj ako te sta interesuje[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|