chuci
|
IZVORNA PORUKA: Đenifer Moj dječaćić uskoro puni 11 mj aBg , i pravo je napredan dječak. Super jede hb i jako je dobar i veseo. Samo nam je spavanje kako kad, a ja i muž( više ja) nikada se nismo naspavali od kada se je rodio. Prve mjesece nas je noću budio svaki sat do sat i po , možda i do dva sat je znao spavati, ali je uvijek tražio siku ili flašicu u toku noći više puta. To smo i kao shvatali, jel bio još mala bebica pa je logično da se češće budi da je gladan i da jede. Međutim to traje i do dana današnjeg, ja ludim i na kraju sam živaca. Bebač legne između 8- pola 10h naj kasnije i spava cijelu noć do jedno 7h ujutro, ali kenka u toku noći najmanje tri puta i isključivo traži da jede. Isključila sam noćne podoje iako još doji ,to je u toku dana 1-2, obroka, mada ja to više zovem njegovo maženje i utjeha, nego obrok, al hajde! Pokušavala sam sa davanjem vode, čaja, cuce i sl kad prokenka, misleći da će nastaviti sa spavanjem , pa hajde i mislim da sanja pa logično da mumnja, ali dok mu hapu ne napravim, nastaviti sa spavanjem neće.Najgori mi je prvi san, kad me razbudi, neznam gdje sam, a kamo li šta radim i šta mu pravim, bauljam, mm naravno neće da ustaje i nepada mu napamet jel radi i shvatam ga , ali ja nakon ne prospavane noći i trzanaj najmanje tri puta u intervalima 2h, 3-5 i 6h trebam ustai čila i raspožena, kakvo mi ustane djete, a sad je u fazi propinjanja, puzanje, pentranja i sl, ja počinjem histerisati i znam mu se dreknuti što jako mrzim, jadan počne plakati, a ij a sa njim što sam to sebi dozvolila.. Drage mame ako imate neki savjet, da ste isprobale i da pali , molim vas javite dok nisam skroz šenula, a i uskoro se trebam na posao vratiti, pa ćemi tek haos biti. !!! moja aBd sutra puni godinu. nisi sama. moja nikada nije noć prespavala. budi se dva do četiri puta da jede, a nekada se zna i između buditi. prebacim je kod nas, doji, ili ako ne treba jesti onda je samo prebacim, njoj to nešto veliko bude pa nastavi spavati. onda je ja za minutu vratim, jer me često zna udariti u siku ako je ostavim sa nama (odnosno zaspim dok traje ta minutica, ili bolje rečeno obaljestim se ). tako mi svaku noć. i ja se žalim nekada mm, on pita pa kad će početi spvati cijelu noć ko druga djeca, jer se najčešće i on probudi. i tako mi do jučer. pitamja kolegu kako mu je mali, sluša li. kaže on sad je dobar, što reko sad. kaže do 1,5 godinu se svaku noć budio, ma reko i moja se budi po nekoliko puta. kaže on je ustajao kao navijen svakih 45-50 min. pronosaju ga i nastavi spavati. moraju ga na rukama pronosati, nije palilo da ga prebace kod sebe. i onda je kaže samo odjednom počeo spavati od 10 navečer do 8 ujutro bez buđenja. ima i ''gorih'', kao što ima i ''boljih'' od tvog. moje je mišljenje da ne možeš bebu natjerati da spava cijelu noć ak nije spremna za to. pusti savjete tipa pusti da plače 15 min zaspaće dijete opet samo. jel iko stvarno pustio svoje dijete da plače cijelih 15 min . moja kad plače minutu ja se sva satrah da prestane (osim kad glumi da plače da bi joj dala mobitel ili olovku koju voli nosati u ustima ali u tom slučaju sama prestane nakon minutu jer vidi da ne pali). meni su govorili prestani dojiti pa se neće buditi. ma ne ide ni to. ja probala da joj ne dam da doji kad se probudi, samo se onda razbudi, pljuje vodu ili čaj koji joj ponudim, nekada pođe plakati, nekada ustane pa sjedi i zove mama babo i tako. helem najbolji savjet si već dobila: prihvati da još nije spreman da prespava cijelu noć i to je to.