|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Muško ime
14.6.2012 11:29:55   
djoisa
http://www.knjigaimena.com/?muska&imena-koja-pocinju-sa-A&stranica=2

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 651
24.6.2012 17:15:06   
vila_7
evo super stranica sa imenima za sve - ima cak i par stranih ali koja se uklapaju u nase govorno podrucje :
http://www.imenazadjecu.com/

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 652
8.8.2012 9:25:44   
Suncica_
ehhh drage mooje, da li neko zna ime Nadin znacenje, ne mogu nigdje da nadje.. a znam dwa djecaka sa tim imenom ??user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 653
8.8.2012 9:33:16   
R&T@
Nadin je zensko ime, francusko...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Suncica_)
Neposredna veza do poruke: 654
11.8.2012 16:03:27   
Precious
http://www.muslimbabynames.net/Boynames.asp?Alphabet=A&StartingRecord=321

Ovdje nema kakvih nema user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 655
27.9.2012 14:41:09   
Mevlija
Haris je meni odlicno musko ime

(odgovor članu Nina_sa)
Neposredna veza do poruke: 656
28.9.2012 12:09:33   
AminaZana
mi smo dali imena nasim blizancima:
DAANIN i DARIS

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu Mevlija)
Neposredna veza do poruke: 657
1.10.2012 11:19:17   
Just smile
Ja koliko znam da je Nadin žensko ime :) I mene zanima značenje i da li ima ikakvu osnovu u arapskom j.?

(odgovor članu Suncica_)
Neposredna veza do poruke: 658
1.10.2012 11:28:44   
mo girl
Ja znam par momaka da se zovu Nadin pa sad neznam eto ispada da moze biti i zensko i musko.

(odgovor članu Just smile)
Neposredna veza do poruke: 659
1.10.2012 12:49:23   
teacher75
koliko znam nadin je zensko francusko ime, al eto kod nas poceli nadijevati muskarcima. isto kao sto su i danin i jasmin izvorno zenska imena a kod nas daju djecacima

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 660
1.10.2012 17:41:18   
AminaZana
danin jeste zensko ime, koje daju francuzi. a muslimansko musko ime je Daanin, sto u prevodu znacu blizak, blizu ;)

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 661
1.10.2012 22:12:08   
teacher75

IZVORNA PORUKA: AminaZana

danin jeste zensko ime, koje daju francuzi. a muslimansko musko ime je Daanin, sto u prevodu znacu blizak, blizu ;)

ja ovo nigdje ne nadjohuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 662
2.10.2012 9:57:01   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: teacher75

evo draga:

rijaset.ba

"Nije čudo da spomenuto ime niste našli u djelima o muslimanskim imenima, budući da atribut daniin (dad i dugo i) znači škrt, što se smatra pokuđenim svojstvom. Ako bi se izgovaralo sa dalom (obično d i dugim a: daanin), što je particip aktivni od glagola denaa, ova riječ bi značila: biti blizu, blizak."

No1. Zana - 30. 05. 2007

Neposredna veza do poruke: 663
6.10.2012 10:26:55   
grozđe
Nikad nisam cula da se musko zove Nadin... imam rodicu koja je iz Francuske, zove se Nadin a mi je u Bosni zovemo Nadija, Nadza...

Muska imena koja mi se svidjaju:

Rijad, Tarik, Dzenan... ta mi sad padaju na pamet...

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 664
7.10.2012 22:18:10   
mala_sa
Ovdje cesto ime kod malih djecaka je Dalil (Dahleel je izvorno) - arapskog je porijekla i znaci vodic, vodja.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 665
7.10.2012 22:20:24   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ovdje cesto ime kod malih djecaka je Dalil (Dahleel je izvorno) - arapskog je porijekla i znaci vodic, vodja.

bas lijepo ime

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 666
7.10.2012 22:26:28   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: mala_sa

bas lijepo ime

Meni se takodjer jako svidjelouser posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 667
19.11.2012 9:44:21   
rahatluk

Draga vidjela sam da imas sina Darisa, je li to ime arapskog porijekla? Ja sam naisla na prevod : ucenik, ucevan te porijeklo da je arapsko. Jako mi se svidja ali zelim jos jednom sigurno znati da li je ime islamskog porijekla. Hvala ti unaprijed

Neposredna veza do poruke: 668
19.11.2012 9:46:01   
rahatluk
Drage mame,

mozete nam pomoci u odabiru imena: Meni se svidja Daris - da li ste naisle na prevod i porijeklo ovoga imena? Ako bude curica imamo vec ime ali za muskarcica nikako da se odlucimo.

(odgovor članu rahatluk)
Neposredna veza do poruke: 669
19.11.2012 9:59:53   
teacher75
daris je meni liepo ime, znaci "student, ucenik"

(odgovor članu rahatluk)
Neposredna veza do poruke: 670
19.11.2012 10:03:04   
Jeca_Perec
Daris, je ime arapskog porijekla, koje se može napisati na dva načina, i to:
- Dāris – دَارِس sa značenjem zameten, izbrisan, star, otrcan, pohaban zastarjeo.
- Darīs – دَرِيس sa značenjem djetelina, sijeno, slama, pohabana i iznošena odjeća.
Ovdje Vam skrećemo pažnju da ćete naći da ovo ime ima značenje učenika, što je pogrešno jer se u tom slučaju kaže darrās – دَرَّاس .

(izvor www.mullasadra.ba )

Neposredna veza do poruke: 671
19.11.2012 21:47:13   
teacher75
onda mu je ruzno znacenje, bas stetauser posted image

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 672
19.11.2012 21:58:14   
mala_sa
Mi smo takodjer razmisljali o imenu Daris, i nalazili smo samo znacenje ucenik, student. Na kraju smo se ipak odlucili za drugo ime. Sad kad procitah post od Jace, bas mi je drago pa ga nismo dali nasem djecaku.

Neposredna veza do poruke: 673
22.11.2012 11:48:47   
rahatluk
Bas ti hvala, ja sam nailazila uvijek na prevod "ucenik" na nasim stranicama a na arapskim " ucevan". Ti prevodi koje si ti navela su mi bas ruzni :( i sada smo stvarno ponovo na pocetku jer nam je Daris jedino ime koje je dolazilo u pitanje. Daanin je isto lijepo, kakvo mu je znacenje? Znas li?

Hvala ti unaprijed.

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 674
22.11.2012 18:11:54   
Jeca_Perec
IZVORNA PORUKA: rahatluk

Bas ti hvala, ja sam nailazila uvijek na prevod "ucenik" na nasim stranicama a na arapskim " ucevan". Ti prevodi koje si ti navela su mi bas ruzni :( i sada smo stvarno ponovo na pocetku jer nam je Daris jedino ime koje je dolazilo u pitanje. Daanin je isto lijepo, kakvo mu je znacenje? Znas li?

Nije čudo da spomenuto ime niste našli u djelima o muslimanskim imenima, budući da atribut daniin (dad i dugo i) znači škrt, što se smatra pokuđenim svojstvom. Ako bi se izgovaralo sa dalom (obično d i dugim a: daanin), što je particip aktivni od glagola denaa, ova riječ bi značila: biti blizu, blizak.
(www.rijaset_.ba)

o imenu Danin na nasem forumu
www.ringeraja.ba/forum/Da_li_ste_čuli_za_ime%25%25%25/m_210372/tm.htm

< Poruku je uredio Jeca_Perec -- 22.11.2012 18:14:09 >

(odgovor članu rahatluk)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *