M kao Mama -> RE: Muško ime (23.8.2011 14:10:24)
|
IZVORNA PORUKA: MarinaDK IZVORNA PORUKA: adissa_ pa sta ako znaci,,,u skandinaviji je popularno ime Peder....a i to ima svoje neko znacenje kod nas Ja zivim u skandinaviji nikad jos nisam naletila na ime Peder, ima Peter ili prezime Petersen ili Pedersen, ne kazem da nema jer su njohova prezimena sacinjena od imena predaka sto bi znacilo Petersen- Peter ime , sen sin ....Peder je starinjsko ime i niej popularno ne znam odakle su tvoje statistike Npr tursko ime Altan na danskom znaci balkon ili sto mene podsjeca zensko ime soraja , danaska rijec sor u izgovoru znaci cir ..... Ima dosta imena koja na drugomjeziku znace nesto ruzno ili cak nesto lijepo e, ovo za Peder živa istina, kod nas u firmi, a mi smo skandinavska firma, radio Pered, i zovu iz banke kažu treba uplata da se izvrši, ali greška u imenu i mi ih jedva ubjedismo da se čovjek zove Peder. E, onda glavni šef koji je stranac, a ovdje živi dugo objasnio mu šta kod nas znači Peder i rekao mu da će ga od sada svi zvati Pedro, i tako je Peder godinu dana za raju bio Pedro
|
|
|
|