chuci -> RE: Odjeća za dojilje (10.12.2012 11:42:25)
|
eh moja ti. Da Bog da ti to bio najveći problem oko dojenja. ako ćeš roditi u januaru aBd nećeš izlaziti do marta otprilike. jer je pohladno za tako malu bebu. ono odlazak na vakcinu i to ne pikam jer se to brzo obavi i najčešće nema potrebe dojiti. hormoni rade poslije poroda. ja sam rodila prije 6 mjeseci a ne mogu ni potkošulju obući. napolje sada (npr jučer na onom snijegu) idem u tankoj pamučnoj majici trofrtaljnih rukava, ispod imam grudnjak i obučem preko jaknu. i bude mi vruće često pa se raskopčavam. dalje gdje ti to misliš dojiti? i da izađeš negdje zimi gdje možeš dojiti u javnosti ne možeš dojiti bebu napolju, a tamo gdje je toplo možeš se i skinuti, ako već imaš debelu rolku. dalje čim beba malo naraste počinje prekidati podoj na svaki šum, čak i ako krajičkom oka uhvati neku kretnju, npr neko prolazi pored na 3 metra udaljenosti. to je baš kriza, pogotovo ak oje mlijeko krenulo pa onda kad se beba odmakne počne da je kupa po obrazima, curi na tvoju majicu, pantole itd. moraš se negdje skloniti gdje nikoga nema u tom slučaju, pa se i možeš skinuti kako god. ja npr nikako ne znam dojiti sjedeći. gdje hoću dojiti moram zaleći, ili se dobro namučiti u nekom sjedećem položaju. i uvijek mi curi mlijeko na drugu siku dok jednu on doji tako da moram staviti tufer, a to sve bi bilo kriza da radim npr u kafiću.i u krajnjem slučaju ja ne dam da mi iko vidi sike. nisu za izloga i uvijek se može negdje skloniti. onda me baš briga skinem majicu preko ramena, skinem naramenicu grudnjaka, i dojim. tako mi ugodno tako mi najlakše. a vjeruj to nije problem ni za razmišljanje, bolje se pripremaj na sve moguće probleme, od manjka do viška mlijeka, da bi bila upućena i izdržala početne probleme. sretno
|
|
|
|