makana -> RE: hrana u porodilistu?? (24.1.2008 13:46:11)
|
u krevet sam smještena u 11 sati i od tada do poroda naveče 10 do 8 nisam ništa jela osim što sam pila sokove i to one male na slamčicu jer su mi bili pogodniji nego da sipam u čaše, nekada nisam ni mogla prinijeti ustima već mi je žena koja je ležala sa mnom u sobi (raza moja mila) donosila do usta da se napijem, užasno puno sam vlažnih maramica potrošila, samo sam ih čupala iz kutije i brisala se po licu, rukama, hladila se kada su me vratili iz sale, istuširali, obukli i smjestili u čist krevet babica mi je iz moje torbe izvadila jednu čokoladicu i sokić i dala da pojedem i popijem, almedinu mi nisu donijeli naredna tri sata ja nisam mogla da zaspem i odmorim se sikirala sam se što je ne donose, ali sam haman pojela sve keksiće i čokoladice koje sam imala u torbi, stavila sam ih desetak onih sa žitaricama, različitih ujutro isto, nisam ni znala za doručak, nisam smjela ostaviti bebu na krevetu (blesa, kao da će ona negdje da ode) tek oko podne muž mi je donio supu što mi je mama spremila i sok elem, naravoučenije u torbu koju spakujete za porodilište nabacite čokoladica i sokića [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|