Bambi09 -> RE: Posljednji pozdrav Ajri! (5.12.2012 11:32:52)
|
Krasotice moja krasna. Rijeci su sicusne i ne mogu umanjiti tvoju bol, a ni ovu moju. Moja skolska drugarice, kao sto sam osjetila ogromnu radost zbog najave Ajre, tako sada osjecam jos vecu bol zbog njenog preranog odlaska. Ali mila, On je tako odredio, On je tako htio... I da ti je da i da ti je uzme. Ajra = plemenita, sigurno ce imati svoje mjesto u Dzennetu. Budi jaka kao sto i uvijek bila u svakoj situaciji. Neka vam svima dragi Bog podari sabura i utjehe uz Ajsu. Volim te puno i uz vas sam. [sm=smiley19.gif] "Prenosi Muslim u svome Sahihu od Ebu Hassana da su mu umrla dva sina , pa je pitao Ebu Hurejru m.,r.a :"Da li si cuo od Poslanika ., sallalahu alejhi ve sellem ., neki hadis koji ce mi olaksati gubitak bliznjih ?" Ebu Hurejre , r.a ., odgovori :" Da , njihova su djeca male dzennetlije , pa ce jedno od njih sresti svoga jednog ili oba roditelja pa ce ih uzeti za ruku ili odjecu isto kao sto ja drzim komad tvoje odjece , i nece ih pustati sve dok ga Allah ne uvede u Dzennet zajedno sa njegovim roditeljima ." (Muslim )"
|
|
|
|