Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo ja sam danas bila na prvom pregledu posle mjesec i po i malo sam se rastužila...
Doktorica mi je rekla da sam dole "razvaljena" što je bilo i za očekivati jer sam imala jako težak porod. Rekla mi je da radim neke vježbe čak i da kupim loptu onu veliku za vježbanje.
Ja sam kraj čmara napipala kao neki kliker ona kaže da to izgleda konac još nije otpao i da ćemo to pratiti. dala mi je i vaginaltete..
kad se to sve vrati u normalu dole??
U posljednje dvije godine ja sam rodila dva puta i zamislite koliko je to posjeta ginekologu. Vec sam se sa doktoricom i pocela druziti haha. Muka mi je od ginekologa a danas je 15 dan kako sam rodila i muka me hvata kako cu otici na taj pregled a rana me boli i popucala i sjekli me posto je beba bila krupna. Sada se plasim rasiriti noge haha... A moracu i to izdrzati....
ti na taj pregled ideš obično nakon 2 mjeseca od poroda,ne brini se,rana će dotad zarasti,nećeš se ni sjećati da si je imala,a sad se opusti i nemoj misliti na to.na tom pregledu će ti reći je li sve uredu i da li je se sve vratilo na svoje mjesto.
U posljednje dvije godine ja sam rodila dva puta i zamislite koliko je to posjeta ginekologu. Vec sam se sa doktoricom i pocela druziti haha. Muka mi je od ginekologa a danas je 15 dan kako sam rodila i muka me hvata kako cu otici na taj pregled a rana me boli i popucala i sjekli me posto je beba bila krupna. Sada se plasim rasiriti noge haha... A moracu i to izdrzati....
Svim mamama koje nisu obavile pregled poslije poroda savjetovala bih da to što prije učine jer se u toku trudnoće i poroda dešavaju promjene na grliću i maternici(tako mi je rekao moj ginekolog).Pregled uključuje i obavezan PAPA nalaz koji se radi dva mjeseca od poroda.
ja sam isla taman 40-ti dan nakon poroda!cak mi je stanje bilo bolje nego prije trudnoce!grlic mi je prije bio slab uzas,dok bi ga pipnuo tokom pape on bi prokrvario,a poslije papa i kaze dr da je namjerno bio malo grublji nista,ni kapi i papa bila super
Ja isla na kontrolu 34. dan,narucena bila kod svog dr,a kad sam dosla na pregled,moj dr otisao i mijenjala ga neka druga dr,ona me pregledala(malo me boljelo),kaze jos si svjeza,trebala si cekati jos malo...ali ja sam se keksala odmah tu noc,jer kad mi je ona stavljala prste sto mm ne moze "ono" ,proslo je skoro 2 mj pa cu ovih dana aBd kod svog dr da me detaljno pregleda...
ja sam jučer napokon uzela uputnicu za GAK ne bi li otišla napokon na bilo kakav pregled, mali već punu godinu ima a ja još ni blizu bolnice nisam prošla od poroda
E sad, doktorica mi je rekla da mogu na GAK, ali da bi mogla i u Skerlićevu, da tamo primaju i bez uputnice, da se treba samo poručiti ali meni to sve skupa zvuči vrlo nejasno.
Zna li iko iz prve ruke kako ide to u Skerlićevoj?
Ne znam kud bi, ni odakle da počnem, help!
Ja sam juce bila na prvom pregledu..nakon 3 mjeseca..dr kaze da je sve ok i da tek kad bude imala godinu dodjem uraditi papa test...zasto se toliko treba cekati I da..porodilje imaju prednost ..cudno ali istinito
Ja sam juce bila na prvom pregledu..nakon 3 mjeseca..dr kaze da je sve ok i da tek kad bude imala godinu dodjem uraditi papa test...zasto se toliko treba cekati I da..porodilje imaju prednost ..cudno ali istinito
A meni moja doktorica rekla da papa test treba uraditi sto prije poslije poroda . 13 mjeseci kako sam se porodila i jos uvijek nisam uradila papa test, a na ginekoloskom i UVZ sam bila. I bas mi je glupo kad ovi nasi dr imaju komentare tipa-sva si razvaljena dole, kao sto je jedna forumasica napisala. Prvo, to ne treba biti vokabular jednog medicinskog specijaliste, a drugo - pa kakva cu bit nego razvaljena, kad prvih mjesec dana nisam nisam mogla sjest k'o covjek.
Ja bih trebala ici sad kad beba napuni 2 mjesca-patrozna mi je rekla da je bolje cekati 2 mjeseca i onda se napravi i PAPA. Al mene vec prpa hvata,a dok sam cura bila,svejedno mi bilo otici na pregled!
Ja bih trebala ici sad kad beba napuni 2 mjesca-patrozna mi je rekla da je bolje cekati 2 mjeseca i onda se napravi i PAPA. Al mene vec prpa hvata,a dok sam cura bila,svejedno mi bilo otici na pregled!
meni je jucer bilo 2 mjesec od poroda.ja planirma sad za vikenda tako sam se dogovorila sa svojim dr,trebam da uzmem uputnicu posto se sad mora imati ,ali me je bas stid ,ni sam neznam kako
Ja sam se porodila prije 7 dana i doktor mi rekao za mjesec da dođem na kontrolu! Vodila sam cijelu trudnoću u Državnoj bolnici kod Nakaša, nikad nisam imala nikakvu uputnicu sem za porod, niti su mi je tražili! Nisam ni za pregled mislila tražiti uputnicu već samo onako otići gore i reći, doktor mi rekao da dođem danas . Obično se pravo iznerviraju!
ja sam na kontrolu išla poslije 3 sedmice jer mi je bila upaljena Bartolinijeva žlijezda a i šav mi je pukao 5. dan nakon poroda pa sam htjela da mi i to pogledaju. Pregled nije ništa bolio. Dr. koja me porodila, njoj sam i na kontrolu otišla, me pregledala i ginekološki i UZ i ništa nije bilo posebno. Nije bilo nikakvih bolova.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.