Ben 10 -> RE: Uvecani limfni cvorici (4.7.2013 8:35:06)
|
IZVORNA PORUKA: gerberka IZVORNA PORUKA: Ben 10 Moja je prijateljica radila svome djetetu pod lokalnom anestezijom. H je imao uvecane limfne zljezde na vratu ,ali nije nista bilo za biopsije ,samo smo radili uz.Njemu se uvecaju cim ga malo alergija uhvati,prehlada ,virus.Sa jedne strane je izrazenija ,a dr nam je rekao da ima uvecane sa obje strane. i moj sin ima dva sa obe strane vrata po jedan..nama rekose ni uzv ne treba jer su mekani, nisu bolni, ne rastu... Ima i on sa obje strane ,samo ja sa desne ne vidim nista ,a na lijevoj strani ko zno graha i cim mala promjena u organizmu on se bas vidi golim okom dok lezi.Sam mi nekada kaze kada valjda osjeti da ce se razboliti ,mama vidi mi zljezdicu. On je alergicar i nama su rekli da to ima uticaja. Kada mu se prvi put prije 2g pojavilo prvo je oteklo ispod usiju ko zausnjaci i ja ga odvedem kod dr ,krvna slika ok ,malo leukociti uvecani.Ali ono se ne vraca danima i odvedem opet ,uradimo briseve grla i nosa i tada je imao streptoskoku i bio antibiotike ,ali te se zljezdice nikada nisu vise povukle.Dr nam je rekao samo da pratimo ,ako budu bas rasle i bolne ,onda da radimo punkciju ,pa mozda i operaciju.Promjena nekih velikih nema.
|
|
|
|