pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: anidla IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: milomoje Evo malo sam zbunjena, jucer je mm kupio bebi izmedju ostalih gotovih hapica u teglicama i jednu (od domacceg proizvodjaca u Sve kojeg preporucuju ovdje) teglicu - MIJESANO POVRCE koje je za bebe od 6 mjeseci... sadrzi: -vodu,paradajz,pastu(s jajima), sampinjone,mrkvica,korijen celera,prasu,pavlaka,koncentrar rize,sir, ulje,timjan, bazilika, origano E hajd sad budi pametan i prati tablice... Sta sad, dati ili ne?... inace kuham njoj posebno, ali selimo za par dana tako da sam u frci i paketima, pa ne stizem.. ali ne znam sto se čudiš, pogledaj bilo koji brand dječije hrane - teglice, stavljaju sve i svašta, odnosno stave recimo gluten u kašicu koja ide od 5 mjeseci (a neke tablice ga zabranjuju do recimo 8 mjeseci )..prvo sam pomislila da mozda odstrane te neke alergene tvari kod recimo paradajiza, narandze i sl. pa napisu onda da moze to beba jesti i ako je mladja od recimo 9 mjeseci (a znamo da paradajiz i narandza idu tek kasnije, cak i nakon godine dana)..ne znam...to samo znaju ONI ja sam svakako skeptik kada su u pitanju te teglice sa rokom trajanja od 2 godine (a nisu u frizideru, vec samo na policama marketa)..molim te lijepo whaaaaaaaatttttt koji je to princip očuvanja svježine hrane u teglicama na prirodnoj bazi nije sigurno kao što tvrde - organic, ovo-ono..mozda i jeste organik ali je zagađeno konzervansima garant radi očuvanja svježine i trajnosti...zato ja kažem, radije na lijepu pijacu, pa prskano-neprskano, bar istruhne za 4 dana, a ne traje mi 2 godine, ha ja jel ti nikad, ama bas nikad nisi dala Rafiju neku teglicu (nije bitan proizvodjac), ako nisi, e pa zeno svaka tebi cast! ja sam u pocetku bila protivnik teglica, ali kasnije sam posustala, nekad ne stignem, vani sam, na putovanju... a sto se tice toga sto pise na teglicama od kojeg mjeseca, to apsolutno nigdje nema veze s vezom....nikad nisam dala teglicu koja sadrzi gluten a pise od 5 mjeseci, ili npr piletina sa paradajzom je od 7 cini mi se mjeseci, ali ni nju nikad nisam kupila zbog paradajza..... to strogo pazim i drzim se tablica i pedijatra.. ama bona, cuj nikad ma nisam to napisala..naravno da sam dala, ali bas kada idemo negdje vani i na moru kada smo bili zivio je na teglicama ... samo sam napisala da mi je nebuloza da neko iskljucivo teglicama hrani bebu jer eto misli da su te teglice bolje od ovog voca i povrca s pijace, jer na njima PISE da su organic..ma molim te lijepo, djes ba sta ima ...to ne mogu da svarim nikako jer NISU i tacka ali da ce im nesto biti od teglica nece, daleko od toga....samo isticem da nisu Bogom dane, hem su skupe hem nisu tako dobre kao sto nam ih plasiraju...