ivannna -> RE: Uvodjenje hrane za zvakanje (19.12.2012 15:55:47)
|
pa na početku kad smo počeli s krompirom nisam ga blendala nego gnječila, ali ostajalo onih grudvica takav valjda krompir bio i ona svaki zalogaj ono kao da će povratiti i onda izbaci samo gomilu pljuvačke i malo tog zalogaja skupa sa tim nagonom, nije ono pravo povraćala. E tad nisam znala sta je mislila sam da joj se ne svidja krompir, i nisam odustajala nego stalno probavala, a nakon par takvih zalogaja ona neće više. Nakon što mi se to dogodilo sa iskuhanom rižom koju sam malkice samo viljuškom pritisla, a pahuljice od riže jela super skontala sam da su ti komadići u pitanju i onda nakon više pokušaja gnječenja, sam počela blendati da bi jela iakako, jer nije bas nesto s težinom, uvijek ili u manjku ili na granici. Al mislim da ovo neće biti problem jer ipak "zna" žvakati, a i krompir sada kao što napisah u prošlom postu jede opet samo gnječen ili čak u komadima al neće puno nakon par zalogaja dosadi joj žvakati i neće više da jede, al polako dodajem sve više nekih komadića u tu blendanu pa malo guta malo žvakne :) A sto se tiče tih velikih komada, ne znam jel griješim al čini mi se da ona ne zna izbaciti ništa iz usta, nikad ništa nije ispljunula ma koliko joj grozno bilo ili veliko, pa me zato malo strah al eto jos nismo imali ni jedno ozbljnije zagrcavanje hranom [sm=bravo.gif]
|
|
|
|