calahoe -> RE: Molim pomoć! (25.11.2012 17:32:51)
|
IZVORNA PORUKA: koka i po IZVORNA PORUKA: Galicia Postoje genetski prenosive bolesti, koje se mogu aktivirati i prenijeti na djecu a i ne moraju. Ljudi nekad riskiraju i ipak se odluce da imaju djecu. A postoje i oni sto ipak nisu sebicni i ne radjaju djecu samo da bi ih rodili nego im ne daju sansu da budu bolesni. Finansije takodje igraju veliku ulogu. Meni je nezamislivo radjati djecu i oslanjati se na carsiju i familiju da mi djecu hrani. Ima toga jos... sve su ovo opravdani razlozi za zivot bez djeteta.medjutim mnogo je onih koji nemaju nikakvih zdravstvenih smetnji pa se ipak odlucuju na takav zivot.dali je to samo hir ,sebicnost ili nesto drugo u to ne ulazim.finansije jesu bitne ali ne i presudne.sva zavisi koliko ko smatra da je djetetu potrebno pruziti.neki smatraju da je dovoljan normalan zivot bez pretjerivanja i mnogo ljubavi a drugi pak smatraju da je za srecu djeteta vazan playstation ,laptop,dobar mobitel i sl. dijete se moze othraniti i bez pretjerivanja s puno ljubavi i jedino tako odgojeno dijete znati ce da cijeni ono sto ima. kada bi svi cekali da se sve kockice posloze ,prva ja ga nebi nikada rodila. zivot bez djeteta je besmislen zivot.zivot dobija smisao tek onda kada imas nekoga da se za njega boris,da ga bezuslovno volis,da prastas i kad nebi. Boldana recenica je potpuno besmislena, da ne kazem uvrjedljiva cak.Zivot bez djece nije besmislen, pa pobogu kako to zive i prezive ljudi koji ih nemaju, a zive, bore se, neki su ovakvi a neki ,,onakvi" ljudi, bas poput nas koji imamo djecu.U porodici imam osobu koja nema djecu ,nema jer ih na zalost nije mogla dobiti, a vjeruj mi da je pozrtvovana, jaka ,sposobna i nadasve ispunjena osoba.Jako je puno ljudi koji nemaju djecu, neki ne zele,postujem, neki ne mogu a dali bi sve za dijete ,e pa na takve pomislis prije nego li napises nesto poput one boldane recenice.
|
|
|
|