Neca xxx -> RE: Utrogestan (3.4.2013 22:27:12)
|
Vesela, vidim kod tebe lijepe vijesti! [sm=bravo.gif] Bas mi je drago. [sm=smiley1.gif] Ja sam utrogestan koristila u prvoj trudnoci nekih mjesec dana jer sam imala hematom. U drugoj trudnoci sam ga koristila duze zbog kontrakcija. Oba puta sam ga stavljala vaginalno. Jeste da curka, ja sam stalno morala nositi dnevne uloske, ali nisam primijetila nikakve druge nuspojave. I meni je dr rekla da, ako vec idu 4 utrogestana dnevno, da je bolje koristiti 4x1 nego 2x2, zbog bolje pokrivenosti hormonom. Navodno se utrogestan otpusta 6 sati, pa je zato bolje uzimati ih svakih 6 sati po jedan, nego svaki 12 po 2. Ne znam kolika je tvoja preporucena doza. Vjerujem da ti je dr propisao utrogestan zbog ranije trudnoce, cisto preventivno. Koliko znam, u slucaju spontanog pobacaja ili prijevremenog poroda, lijekari svaku slijedecu trudnocu posmatraju kao rizicnu, bez obzira da li ta trudnoca konkretno ima neke vidljive rizike. Da li radis ili si na bolovanju? Cuvaj se. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|