almondray -> RE: Porodiljska naknada TK (15.11.2012 8:21:01)
|
IZVORNA PORUKA: Hannan IZVORNA PORUKA: almondray IZVORNA PORUKA: kaktuscic Na TK opstina daje 100 KM jednokratne pomoci ako plata roditelja ne prelazi minimalac, znaci ako je jedna plata veca od minimalne plate u federaciji opcina daje 100 KM [sm=smiley36.gif]. Ako su oba roditelja na birou nakon tih 100 KM imaju pravo i na mjesecnu naknadu u iznosu od 30 KM [sm=smiley36.gif]. Mi nikad nista nismo dobili, ali jesmo se raspitivali, sreca u nesreci nam je da muz ima platu visu od minimalca :) Danas sam cula bas da u Sarajevu imaju nadoknadu od 300 KM za trece dijete do njegove 18 godine, ne znam je li to bas tacno, mozda se javi koja mama sa troje djece iz Sa pa nam kaze? E bas ovako nesto sam i ja citala ,kao primanja ne smiju pre laziti 150 km po clanu i ne smije se imati nista od imovine ,uglavnom tako nekako. A ovo sto se tice Sa to se odnosi na zenice koje su bile u radnom odnosu. A ovo sto se mi raspitujemo je jednokratna por.naknada. Ja koliko znam ovu nadoknadu od 100 KM imaju sve zene, bilo zaposlene ili nezaposlene, jer znam da sam ja sa sestrom nosila papire za nju u centar za socijalni rad u Slavinovicima, a ona je zaposlena. Ali ovo sto sam u postu prije citirala sa teme "Porodiljske naknade" se odnosi na NEZAPOSLENE zene, i zena kaze da se njihova naknada skoro pa izjednaci sa naknadom koju dobijaju zene koje su u radnom odnosu. Ja ni prvi put nisam dobila tih jadnih 100 ali se nisam ni raspitivala ... A to ako je tacno za Sa ,onda stvarno nemam rijeci ,pa i mi pripadamo BiH.
|
|
|
|