saritaa -> RE: displazija ili razvojni poremecaj kuka (14.11.2012 16:42:39)
|
draga rmh sarajevo moja curica je imala displaziju lijevog kuka 3a, kod nas je stanje bilo takvo da smo morali lezati u bolnici, gdje su joj stavili ekstenzije( tegove) 23 dana, zatim smo nosili gipsane gacice mjesec dana, i nakon toga grafove gacice 3 mjeseca... moja cura sad ima 4,5 godina i hvala Bogu nema nikakvih smetnji. Ja sam iz Mostara, tako da su nam ovdje uspostavili dijagnozu, al smo mi dolazili na Kosevo gdje su bili dr. Tanovic i dr. Becirbegovic, a jednom je je pregledao i dr. Gavrankapetanovic i mi smo poslusali njihove savjete, eh sad zaista ne mogu i ne zelim razmisljati jeli moglo proci beze svega toga i dali su pogrijesili,vazno mi je da je moja cura dobro. I jos dodatni problem kod nas je bio sto je moja cura imala 4 mjeseca kad smo otkrili displaziju, i onda smo se bojali de ce jedino operacija dati rezultate, jer su na rekli de je mozda kasno za druge metode. Nadam se da ce ti pomoci moje iskusvo, zelim vam sve najbolje i bit ce to sve dobro aBd. vidjet ces [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|