Blue rose RR -> RE: Djecija soba (16.7.2012 13:14:02)
|
Hanady i meni se sviđa drugi stol, upravo što možeš odvojiti i za F. i za H. da budu zajedno, a ipak odvojeno. Malena će htjeti da "kopira" sestru. Pa zašto joj onda i ne napraviti radnu površinu za to, jer ćeš ionako morati za par godina. Negdje sam čitala da je izuzetno važno da djeca kada krenu u školu imaju (ako ništa improvizorno) odvojen radni dio od dijela za odmor odnosno igru. Meni se u tom momentu učinilo napuhano "istraživanje", dok nisam došla u fazu u kojoj sam sada - a to je planiranje njenog radnog prostora. Npr. nisam jednom bila svjedok (a i sama sam takva) da djetetu kad zadam zadatak neće ga uraditi, ili uspješno uraditi ukoliko je u njenoj okolini prisutan nešto ili neko što joj odvlači pažnju. Zato smo se dogovorili mm i ja da ćemo pokušati da joj radni prostor odvojimo od "paradnog" da bi se mogla što bolje i lakše fokusirati na učenje. A što se tiče Tv-a u njenoj sobi ga ima od rođenja, i tu će biti, ali sa roditeljskom cenzurom. Računar nema u sobi, jer je računaru mjesto u radnoj sobi ( a laptopu je mjesto u maminom krilu - i to u spavaćoj sobi :) ) Sve je to do roditelja. Možemo mi dopustiti neke stvari, ili zabranjivati, ali sve dok se postave granice i dok obje strane iste poštuju- rahat smo.
|
|
|
|