mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (8.12.2011 14:36:57)
|
IZVORNA PORUKA: Magnolija_ Pozz svima.. tek sam počela pomalo da se raspitujem glede opreme za bebu, stvarno više nemam pojma šta trebam uzeti... inače ovo mi je prva beba, i muškić je i imam toliko toga na umu, ali prosto ne znam da li će mi sve to trebati za početak i da li će mi uopće nešto mnogo koristiti.. znam samo kakva kolica mi se dopadaju, ali opet bih da vas priupitam da li je neko imao iskustva s brendom Bebideal i šta općenito mislite o kolicima na tri točka.. I u čemu uopće da iznesem bebu, da li će mi ta košara koristiti kasnije, jer iskreno, sjećam se da je moja mama koja se porodila prije 7 god kupila tu autosjedalicu "jaje" i da je koristila svega par puta, ali opet ne znam, zbunjena sam[sm=zmeden.gif].. inače u čemu se najčešće iznosi bebić iz bolnice, šta je najfunkcionalnije, i šta mi je ono neophodno za početak? Gledala sam hranilice, hodalice, puno nekih sjedalica, ljulje itd, ali to je sve za kasnije.. Od koliko mjeseci bebu mogu stavljati u onu "ležaljku-ljulju" (nadam se da znate na šta mislim) i kakva su iskustva s tim? Ja sam vec gore pisala o AS "jaje" - u biti bebu u autu nemozes voziti bez te sjedalice, prvo je dijete jedino sigurno ako se vozi u njoj, a drugo sto je sada zakonom kaznjivo ako se ne vozi u istoj. Beba u njoj ima polozaj isti kao u stomaku, i nista joj u njoj nece biti. Iz bolnice je vecina nas iznjela bebu u toj AS. Sto se tice marke za kolica, ja sam cula za njih, ali stvarno neznam kakvi su po kavalitetu... Ljuljasku za bebicu mi smo poceli koristiti negdje od 20ag dana, a koristimo je i dan danas. Nama je to jedna od najisplativijh stvari sto smo kupili. Za pocetak ti sigurno trebaju kolica i AS. Zatim je pozeljno imati ovu ljulju (jer se bebice u njoj jako smire i vole biti u istoj), onda baby gim, zatim tek od 6og mjeseca ti treba hranilica i hodalica ako je zelite koristiti... Imas na forumu teme oko djecije opreme, pa malo procitaj i vidjet ces sta su sve mame koristile [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|