minja_ -> RE: Kupovina majcinog mlijeka preko Interneta (18.10.2012 11:37:37)
|
Ne bih nikada kupila mlijeko preko interneta, govorim iz perspektive dobrovoljnog darivatelja krvi, koju ja nikome ne bih ponudila na prodaju, vec bih je iskljucivo davala besplatno i da postoji opcija da je prodajem. Da li bih svojem djetetu dala mlijeko iz Banke mlijeka? Veliko DA!!! Ovo ce vam posvjedociti brojne majke sa djecom rođenom prije termina - za tih par sedmica koliko budu u bolnici, dobiju deset_ine transfuzija krvi i krvnih derivata, plazme, trombocita (zamislite samo koliko je doza krvi razlicitih ljudi potrebno za jednu vrecicu trombocita i tada ne pitate jesu li zdravi, pusaci, uzdate se da su mikrobioloski testovi negativni) i onda kada vam ljekar kaze, prebacujemo bebu na peroralnu ishranu i od toga kako ce to prihvatiti vam zavisi mnogo, naravno da bih htjela 5 mililitara kolostruma iz banke krve neke dojilije darivatelja, jer se ne moze porediti efekat kolostruma u odnosu na AD u tako delikatnim situacijama. I trazila bih spisak imena tih zena[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] donatorica, da za dvadeset_ godina mogu reci djetetu da ima deset_ brace i sestara. Salim se, voljela bih da znam ko je donatorica zbog nase djece sutra. U kasnijoj dobi djeteta trazila, ako bi bilo u pitanju par dana, zamjensku dojilju, ali bih se emotivno osjecala cudno da to vidim. Za duzi period, opcija bi mi bila AD.
|
|
|
|