mišur -> Osip na nadlakticama bebe (25.10.2008 21:14:22)
|
Evo otvaram novu temu, mada sam htjela pisati u okviru "Atopijskog dermatitisa", ali nisam sigurna o čemu se radi. Moj malenom se prije 5 dana pojavio osip na nadlakticama obje ruke i na leđima.. Prvo je to bilo nekoliko crvenih tačkica, kao sitne bubuljice, a sada se jako proširilo i izgleda kao krljušt. Koža je jako gruba, crvena, ali se ne ljušti. Na leđima se odmah smirilo, ali je na rukicama jako izraženo...Ujutro se malo smiri, ali do naveče se opet vrati. Jutros smo ga vodili pedijatrici na pregled i rekla je da se radi o alergiji, a ne crvenilu zbog znojenja. Savjetovala je mazanje Pantenolom ili Bepantenom, a ako se ne smiri onda uzeti Fenistil kapi. Pantenolom sam mu mazala rukice od kako se javilo crvenilo i ne pomaže. Dr je takođe rekla da se može raditi o alergiji na hranu, na promjenu deterdženta ili omekšivača, na nešto što sam ja pojela...Milion nekih faktora... Deterdžent nisam mijenjala, omekšivač pri pranju njegove garderobice na koristim. Od hrane koju sam ja jela, ne mogu se sjetiti ničega novog što nisam ranije konzumirala sem kolača od maka...? E sad, bebi sam prvi put dala žumance u nedelju, a osip se prvi put pojavio u ponedeljak, pa ne znam jeli moguće da je od toga...? Da li se ikome desilo nešto slično? Baš sam se nasikirala...Žao mi ga je kad mu vidim rukice, ali on se ne češe-izgleda kao da mu ne smeta. U ponedeljak ga vodimo dermatologu, ali sam htjela prvo provjeriti sa vama zna li iko o čemu se može raditi. Jeli alergija na hranu ili šta već?
|
|
|
|