babina beba -> RE: vrtići i tete čuvalice u Bihaću (10.10.2012 10:15:55)
|
Eh ovako ja nisma iz Bihaca, ali sam cesto tamo. Meni grad kao grad je fin, mal, nekako su ljudi normalniji, opusteniji nego u vecim gradovima, cijene i standard je nizi nego ovdje u Sa. Ali pedijati ma ja bih ih sve s noge na nogu. U martu kad smo bili, mala je pocela kasljati i nos i da joj inhalacije i neke kapi i kad smo dosli svom dokoru ovdje kaze da joj uopste te kapi nisu smjeli dati. Onda u septembru kad smo bili, opet tamo doktoru morali i tad sam svisnula. Na prijemnici gdje su knjizice, ja joj govorim kako je nemamo i bla, bla, a ona na odlegalu se ogleda i prica sa mnom sve sam joj na kamaru...ispred cekaonice djeca, kaslju, sline, temperatura, a one stale na hodniku i pricaju o propustenim pozivima..sreca pa je muz bio sa m,nom inace bi ih na nogu. Ne placam d acekma dok one razglabaju koju ce pitu praviti. Pedijatrica ovja put druga nas potrefi, neznm im imena ali je detaljno dijete preslusala, pregledala i bila je ok. U hitnu kad sam stariju zbog kaslja odvela, ciko je bio skroz ok, temeljno pregledao, nije naplatio (jer nemamo mi knjizicu)...ali zato antibiotike pisu kao da pisu recept za sok....Inace cujem od svojih kad idu doktorima da je guzva da se puno ceka, veliki redovi itd to je sto znam o doktorima...I za vrtice neznam , vidjela sma onaj u velikom parku i svidio mi se bas zbog blizine parka i ako je bio pun cuka lutalica ....ostalo, iskreno kad god odem tamo fino se osjecam jer opustenije zivim i sporije...Moja preporuka za lignje ako ih volis, je River na Uni i kolaci i sladole, kod Trove! Ovo ne propustam kad sam tamo!
|
|
|
|