Medić* -> RE: sulejman veličanstveni (20.11.2012 9:59:19)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: veeseelaa bas je jadna, jos se zadovolji s onom lovom sto joj on dade da utrosi..sta ce, pa bar to od njega dobi.. jbg, jeste al šta ćeš, tako joj je ipak iskazao poštovanje kao majci njegovog sina..... kako vidim i ostale su nidje veze, skaču ko oparene kad im ko cukicama bace dukate.... mislim na naložnice tako su izgleda samo prolaze lijepe + mudre žene, ove osredne i ispod su mogle samo da trčkaraju okolo i da budu na usluzi svima redom i mLoogo mi se svidja MAtrakči[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] i meni[sm=smiley36.gif] I meni je super lik. Nasuh bin Karagöz bin Abdullah el-Bosnavî je rođen u Visokom, Bosna i Hercegovina. Poznat je pod imenom Nasouh Matrakči zbog igre koju je izumio i koja se zove Matrak (turska riječ za NEVJEROVATAN, dok je -či sufiks). Također je poznat pod imenom Nasuh el-Silâhî ili u prijevodu Nasuh Mačevalac, zbog svoje vještine u mačevanju. On je bio u 16. vijeku poznati osmanski matematičar, nastavnik, historičar, geografičar, kartograf, mačevalac i minijaturist. Doveden je u Istanbul nakon što je regrutovan u Rumaliji od strane Osmanskih skauta, gdje je, u Istanbulu, služio nekoliko sultana i gdje je postao nastavnik u Enderen školi. Uglavnom dobu biografiju ima [sm=smiley36.gif] A Hurem jeste zgodna ali kazu prava vjestica je bila [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|