aazra -> RE: sulejman veličanstveni (31.1.2013 13:02:54)
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki Zbog svih njegovih zasluga njegovu moć prihvatio je cijeli svijet i nazvali su ga Veličanstvenim. Sultan Sulejman je prikazan u palati Ujedinjenih naroda u Njujorku, u kamenom reljefnom medaljonu, kao jedan od 23 najveća zakonodavca svijeta. Sulejman nikada nije usporedjivao odgovornosti vladara sa samiloscu ocinstva. Tako da je za njega pravda bila na prvom mjestu. Da, ovo je tačno, ja sam prije serije imala lose mišljenje o njemu..baš gledajući tako...imao zene, ubio sina, ubio prijatelja...a nije sve onako kako se čini [sm=smiley1.gif] Meni je nekako dirljiva ta Nigarina ljubav, baš onako iskreno...i lijep su par, i sve to..samo mi malo u zadnje vrijeme ide na zivce, prati ih previse kao sjena, nešto je počela i kalkulisati...ali ona Hatidza je katastrofa, baš dosadana tip zene sva u nekim strahovima i traumama, nikad se ne nasmije, tako da mi je nije previše zao. posebno ne zbog toga što se često znala naslađivati Hureminim porazima a nije vidjela šta se dešava njoj ispred nosa... Bezveze mi je ova priča o tome kakva je bila Hurem...kada vidim na netu dokle je to otišlo, pa joj neki prizeljkuju dzehenem...mislim, halo, ovo je serija, ko hoce da gleda nek gleda, ko nece ne mora i tačka [sm=smiley1.gif]. O njoj je najbolje rekla sama glumica Meryem - bila je i pohlepna, i sebična i svi smo takvi ponekad, ali je zivjela u takvom okruzenju, uvijek su joj prijetili njenim i izivotom njezine djece, ali uprkos tome je voljela sultana i to je to.
|
|
|
|