Maglicica -> RE: Wellnes, depilacija, vjezbanje.. nakon carskog reza (24.12.2012 10:47:50)
|
Drage moje, evo ja danas krecem na svoj prvi pravi fitnes trening u fitnes centar, a rodila sam prije 3 mjeseca. Sama sam sebi odgovorila na ono pitanje sa pocetka teme hehe, pa sam pocela sa vjezbama nakon prvog pregleda kod ginekologa, na koji sam isla nakon 5 sedmica od poroda. Moram vam reci da me taj adrenalin, koji me drzao kad sam pisala prvi post, popustio nakon nekih 5-6 dana :D Beba je dobra vjezba sama za sebe ;) Elem, pete sedmice sam pocela vjezbe za ruke i grudi, sa bucicama, i noge i dupe, sa onim utezima sto se vezu oko zglobova. Ove za ruke od srca preporucujem i prije poroda, radila sam ih do zadnjeg dana, i tek sad vidim koliko sam zahvalna sebi sto imam jake ruke i mogu nosati bebca. Sto se tice kilaze, nije mi bila problem, jer sam jela zdravo u trudnoci, pa sam iz bolnice izasla sa pola kg vise u odnosu na kilazu na kojoj sam ostala trudna. Sad mi pravo nedostaju cardio vjezbe, koje nikako ne mogu izvesti u kuci, pa odoh na fitnes.. jedva cekam da se docepam trake i orbitreka...
|
|
|
|