sanja.sa -> RE: cjepljenje protiv rotavirusa (21.1.2009 14:55:52)
|
IZVORNA PORUKA: bebbe Drage mame, Evo, mi smo sada u Sloveniji i na prosloj kontroli pedijatar mi je rekao da razmislim o vakcinaciji protiv rota virusa, dao mi je i brosuricu u kojoj pise sve to sto ste vi pisale ovdje, i toplo preporucio. Ta vakcina nije u ovdasnjem nacionalnom programu, vec ju treba posebno placati. Mislim, to mi nije problem, iako ni ne znam koliko kosta. Zanima me samo da li bi vi vakcinisale svoje bebe protiv rota virusa?! Da napomenem jos i to da je, bez obzira na varijacije, vakcina 98% zastitna, kao i sve druge. bebbe i ja sam prva cetri Markova mjeseca bila u Slo i cijepila sam ga protiv rota virusa. u sloveniji svi pedijatri preporucuju cijepljenje, cesto mozes naci savjete i u novinama. od zaove sin je dobio rota virus i mislim da je 7 dana bio u bolnici na infuzijama zbog opasnosti od dehidratacije, tako da ja nisam ni razmisljala da li da se Mark cijepi. znam da nista nije 100% sigurno, ali ja sam ga odlucila cijepiti. cijepivo se popije i primi se u dvije doze, jedna doza kosta 75 eura. obadvije doze se moraju primiti do sestog mjeseca.
|
|
|
|