Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ja kao blizanac imam dvije strane...dobru i losu...mracnu i bezazlenu....malo sam u oblacima, malo na zemlji....tako da meni sve pase...i brzo se prilagodim...tako da meni knjiga sasvim odgovara
....trebaš mi gipka, snažna i izdržljiva. Veruj mi, moraš da vežbaš."
Na svakoj strani ''naučim'' nešto novo
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
na kraju cu i ja poceti da je citam, al valja mi naci vremena
nepada mi na pamet dobicu ovdje , sve odg kad se knjiga procita bice, prepricavanja ko šta .... ne volim citat knjige preko neta , meni je knjiga kad se uzme u ruku neznam ne volim eto....
ne volim ni ja al mi se ne daju pare za tu knjigu
Po meni Krisitjan i njegova ljepota i bogatstvo nisu toliko presudni u ovoj trilogiji. Ono što ove knjige čini drugačijim je sigurno upoznavanje širokih narodnih masa sa nečim drugačijim, zabranjenim, mračnim. Definitivno ne sa nečim što susrećemo u svakodnevnom životu. Ne vjerujem da je baš mnogo žena imalo priliku sresti se sa ovom vrstom upražnjavanja sexa. Svaka od nas ima neke svoje fantazije, skrivene želje a ovdje definitivno ulazimo u neki drugi svijet i vjerovatno se većina pita :"šta bih ja uradila"? Da li bi pobjgla glavom bez obzira ili bi se neka od nas i upustila u ovakvu avanturu?!
Razgovarala sam da nekoliko žena (meni bliskih) i sve smo na knjigu različito reagovale. Neke se zgražaju, druge su znatiželjne, treće su oduševljene. Definitivno mogu reći da sve s kojima sam razgovarala a koje iza sebe imaju više partnera mnogo bolje su prihvatile knjigu od onih koje su skromnijeg iskustva.
ma ja jos nisam dosla dok ona potpisuje Ugovor... ja spadam u generaciju koja je za "slobodu" i prihvatanju svega sto prija na bilo koji nacin...ako to oboje strane zele, vole i bla bla... mali Kristijan zna znanje... pitanje: da li bi smo potpisale Ugovor... evo cijeli dan razmisljam... mislim kako Kristijanu reci NE ...npr Zisku bih lako rekla grozna sam... mada mi se neki djelici u Ugovoru ne svidjaju ... ali... Sivi je bas neodoljiv...
autorica je ciljano isla, zicerom, da osvoji publiku. s jedne strane, prosjecna djevojka, a s druge savrseno skrojen frajer, s atributima po svacijem ukusu, dovoljno poremecen da bude zanimljiv, a sa traumama iz djetinjstva da ti suzu izmami. i zamisli sad, takav epski lik padne na obicnu curu i tu se horde zena nadju u nadi ili u pitanju sta bi bilo kad bi bilo.
ne citam knjigu al meni ovo asocijacija na 9,5 nedjelja
ma ja jos nisam dosla dok ona potpisuje Ugovor... ja spadam u generaciju koja je za "slobodu" i prihvatanju svega sto prija na bilo koji nacin...ako to oboje strane zele, vole i bla bla... mali Kristijan zna znanje... pitanje: da li bi smo potpisale Ugovor... evo cijeli dan razmisljam... mislim kako Kristijanu reci NE ...npr Zisku bih lako rekla grozna sam... mada mi se neki djelici u Ugovoru ne svidjaju ... ali... Sivi je bas neodoljiv...
hm... čekaj...upravo sma ga iščitala... lijepo je satavljen nema šta...vrlo porfesiolano...al nedostaje mu ''ponešto'' tipa '' u slučaju'' jer desilo mu se što nije očekivao već... koliko god jeste neodoljiv i ugovorm ''leden''...ima krvi u njemu itekako
a može biti da ja nailazim na romantiku ili joj se nadam... topa...''ona je prava, pormjenit će ga'' itd itd....
odoh dalje
autorica je ciljano isla, zicerom, da osvoji publiku. s jedne strane, prosjecna djevojka, a s druge savrseno skrojen frajer, s atributima po svacijem ukusu, dovoljno poremecen da bude zanimljiv, a sa traumama iz djetinjstva da ti suzu izmami. i zamisli sad, takav epski lik padne na obicnu curu i tu se horde zena nadju u nadi ili u pitanju sta bi bilo kad bi bilo.
i meni je to odmah palo na pamet
Procitala oba dijela cekam treci, ko prvi javi da je izasao kod nas ima kafu sa milkom, velikom Ja ne kontam sta ima da vam se ne svidja, istina neke stvari se bas ponavljaju, grizem usnu, bridi mi ruka i tako to, al stivo je bas opustajuce, malo za promijenu! Nego, ima li ciji muz da je procitao?
ma ni blizu! nikakvih dodirnih tačaka...